Stojković: "Ukrotićemo lavove!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 27.11.2022.
17:01
Izvor: Sportske.net

"Jedna utakmica ne može ništa da promeni."

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Selektor reprezentaciji Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije o predstojećem duelu drugog kola grupe G na Mundijalu u Kataru između naše selekcije i Kameruna koji je na programu sutra od 11 sati.

Stojković je odlično upoznat sa vrlinama i manama protivnika, a posebno je apostrofirao uticaj nekih kamerunskih fudbalera na istoriju fudbala, ali i na uspehe afričkih selekcija na ovogodišnjem Mundijalu. Pobede su do sada ostvarili Senegal i Maroko.

"Znam da su dve afričke ekipe pobedile, ali nadam se da Kamerun neće. Oni su dobra reprezent afričkog fudbala. Imaju odlične igrače. Neki njihovi igrači su obeležili istoriju fudbala i trebalo bi da budu ponosni na to. Kamerun ima nekoliko vrhunske fudbalera u ovom timu kakvi su Erik-Maksim Čupo-Moting i Toko Ekambi. Posebno su opasni u tranziciji. Moramo da budemo oprezni i ne dozvolimo im da imaju puno prostoa. Moramo nametnuti naš stil i ukrotiti lavove", jasan je Stojković.

Selektor je uveren da poraz od Brazila nije "uzdrmao" ekipu.

Igrači su se podigli. Jedna utakmica ništa ne može nas poremetiti. To je potpuno normalno. Izgubiti protiv Brazila nije sramota. Treba ostati pozitivan i ići samo napred. Nema vremena za priču o onome što je iza nas. Dobro je što Brazila nema više. Sada bi trebalo da se izborimo za drugo mesto u grupi", zaključio je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke