ABA - Potop Radničkog u Novom Mestu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.03.2014.
18:32
Izvor: Sportske.net

Prvi meč 24. kola Regionalne košarkaške lige odigran je u Novom Mestu gde je domaćin naneo jedan od najtežih poraza u tekućoj sezoni izabranicima Miroslava Nikolića.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su 16. poraz u Regionalnoj košarkaškoj ligi na gostovanju ekipi Krke u Novom Mestu.

Izabranici Aleksandra Džikića deklasirali su Kragujevčane i slavili rezultatom 83:57 (14:12, 26:11, 26:15, 17:19) upisavši tako svoju 11. pobedu u sezoni.

Radnički je bio pravi rival samo tokom prve četvrtine a u nastavku je domaćin preuzeo stvari u svoje ruke i sasvim zasluženo savladao indisponirane Kragujevčane.

O indolentnosti izabranika Miroslava Nikolića svedoči i činjenica da su za 40 minuta igre šutnuli čak 38 trojki od kojih je samo pet pogođenih! Do poslednja tri minuta procenat šuta za tri bio je znatno lošiji ali su sa tri trojke u završnici meča gosti ublažili poraz i učinili poražavajuće parametre igre nešto podnošljivijim.

Radnički danas nije imao rešene za raspoloženog Bukera koji je postigao 21 poen za Krku, a pomoć su mu pružili Buljan sa 13 i Lapornik sa 12 poena. Dvocifren učinak ostvarili su još Klobučar i Bećirović, obijica su postigli 11 poena.

U poraženom timu samo je Sava Lešić uspeo da ubaci dvocifren broj poena. Krilni centar Radničkog postigao je 11 poena a pratili su ga Katnić i Birčević sa po 8 poena.

Kragujevački Radnički ovim porazom ulazi u probleme jer Široki i Zadar i dalje imaju šansu da preskoče ekipu iz "srca" Šumadije i ostave je sa "fenjerom" u ruci na kraju regularnog dela takmičenja.

Naredni duel u hali "Jezero" verovatno će biti presudan u borbi za opstanak, kada su Radnički i Zadar u pitanju, jer će pobednik imati znatno veće šanse da opstane u ligi.

Ne propustite