"Akademci" kreću u borbu za trofej

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.06.2013.
21:42
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Univerzitetska reprezentacija Srbije putuje u noći subota na nedelju u Mersin gde će u narednih desetak dana nastupiti na Mediteranskim igrama na kojima će pokušati da osvoji trofej i podigne formu pred Univerzijadu na kojoj brani zlatnu medalju.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

U Mersinu narednog utorka počinju 17. Mediteranske igre na kojima će Srbija, između ostalog, imati predstavnike i u muškom košarkaškom turniru.

Srbiju će na Mediteranskim igrama predstavljati Univerzitetska reprezentacija koja će noćas krenuti put Turske.

Selektor Oliver Popović obećao je da će njegovi izabranici dati svoj maksimum jer imaju obavezu da napadnu jednu od prve tri pozicije.

"Posle samo deset dana priprema očekuje nas nastup na Mediteranskim igrama. U kratkom periodu uradili smo najviše što smo mogli, ali je teško proceniti koliko će to biti dovoljno u ovom trenutku. Obaveza svih naših selekcija je da se bore za visok plasman tako da ni mi sigurno nećemo biti izuzetak" kazao je Popović.

Univerzitetska reprezentacija Srbije igraće u grupi sa selekcijama Italije i Tunisa a sistem takmičenja je takav da će sve tri selekcije u drugu rundu bez obzira na plasman u grupi.


"Znamo samo da će selekcije Turske i Italije igrati u veoma jakim sastavima, sa nekoliko igrača sa šireg spiska seniorskih reprezentacija. Nama će svaka kvalitetna provera biti od velike koristi" poručio je Oliver Popović.

Srpski "akademci" prvu utakmicu na Mediteranskim igrama u Mersinu odigraće 18. juna protiv selekcije Italije od 16 časova i 30 minuta.

Ne propustite