Atanasijević: "Biće teško bez Miljkovića"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.04.2012.
19:42
Izvor: Sportske.net, kurir-info.rs

Mladi korektor srpske odbojkaške reprezentacije Aleksandar Atanasijević biće u prilici da nasledi legendu srpske odbojke Ivana Miljkovića ukoliko se svojim igrama nametne selektoru. Ne oseća pritisak povodom toga ali je svestan koga nasleđuje.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Aleksandar Atanasijević trenutno nastupa za poljski Belhatov a nakon povlačenja Ivana Miljkovića iz reprezentacije biće u prilici da svojim igrama pokuša da nadomesti prazninu koja je ostala za najboljim igračem u istoriji srpske odbojke.

"Govorimo o možda najboljem odbojkašu u istoriji. Treba da mu zahvalimo što je Srbiju ostavio u samom vrhu svetske odbojke. On je uzor svakom mladom igraču, pa je tako i na mene u velikoj meri uticao da uopšte i počnem da se bavim ovim sportom" rekao je Atanasijević komentarišući odlazak Miljkovića iz nacionalne selekcije.

Na Atanasijeviću i Saši Staroviću ostaju sve nade kada je korektorska pozicija u reprezentaciji u pitanju. Aleksandar se ne plaši iskušenja ali je svestan da će biti jako teško bez pomoći Ivana Miljkovića.

"Zaista ne osećam pritisak. Moram maksimalno da se trudim i nadam se da ću makar delom zameniti legendu kao što je Ivan. Prethodnih godina mnogi su odlazili, ali Srbija je uvek beležila dobre rezultate. Biće strašno teško bez njega" završio je mladi korektor srpske reprezentacije.

Srbiju očekuje učešće na Svetskoj ligi ali i kvalifikacije za OI u Londonu. Svi u timu veruju da će podmlađena selekcija ipak uspeti da se izbori za učešće na prestižnom takmičenju koje se održava ove godine.

Ne propustite