Atlanta i Dalas u plej ofu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 13.04.2014.
09:04
Izvor: Sportske.net

Houksi srušili šampiona i overili doigravanje, Karmelo Entoni od srede može na pecanje. Na Zapadu, u plej of atmosferi Monta Elis i Novicki uspeli da okrenu duel Dalasa i Feniksa. Mavsi se vraćaju u plej of, a Sansi protiv Memfisa u ponedeljak odlučuju o

Beta/AP Photo/John Amis
Beta/AP Photo/John Amis

Povezane vesti

Atlanta je neuništiva. Iako je možda veći deo košarkaških neutralaca želeo Nikse u plej ofu, Houksima treba skinuti kapu. Ostali su bez najboljeg igrača u decembru, imali skor 1-15 ovog proleća, i na kraju se dokopali osme pozicije.

Pobeda nad Majamijem, izazvala je veliko slavlje, sada Njujork nema ni matematičku šansu, Atlanta će igrati u doigravanju.

I to možda bude protiv Majamija koji su sinoć pobedili. Džef Tigo je ubacio 25 poena, Lu Vilijams se probudio na vreme, dao je 18 od ukupno 23 koša u poslednjem periodu. Majami je veče nakon trijumfa u derbiju sa Indijanom ispustio prednost na vrhu, sada su Hit i Pejsersi poravnati u borbi za pol poziciju na Istoku. Ko preseče vrpcu prvi u foto finišu, ide na Atlantu.

Lebron je ubacio 28 poena, imao 8 skokova i 5 asistencija, vratio se i Vejd posle 9 mečeva pauze, ubacio 24 poena, ali nije vredelo. Majami ide u Vašington, pa dočekuje Filadelfiju u poslednja dva meča regularne sezone. Indijanu večeras čeka derbi sa Oklahomom, pa put na Floridu protiv Orlanda u sredu, poslednjeg dana sezone. Moraju da pobede obe, tačnije da izjednače rezultat Majamija ako hoće prvo mesto.



U Severnoj Karolini stara priča, Al Džeferson je nastavio teror, Siksersima je ubacio 29 poena, pa su Bobketsi dobili šest u poslednjih sedam utakmica. Ali, i dalje kasne utakmicu na sedmom mestu za Vašingtonom koji je noćas savladao slabi Milvoki. Kod Baksa je Raduljica dobio 17 minuta, ubacio je 6 poena, imao 6 skokova i blokadu. Vizardsi čekaju Majami, pa gostuju u Bostonu, na drugoj strani Šarlot ide u Atlantu, i onda je domaćin Čikagu. Ako Vašington dobije obe sigurno je šesti, ali, ako izgubi recimo jedan meč, a Bobketsi dobiju preostale dve utakmice, onda će Džordžanov tim biti šesti. Timovi žele šesto mesto, kako bi izbegli Indijanu ili Majami u prvoj rundi doigravanja.

Boston je u meču bez značaja savladao Klivlend, ruki Olinjuk je sa 25 poena postavio rekord karijere. Tako su Seltiksi prekinuli seriju od 13 poraza u gostima, ali svejedno, uskoro će na odmor.

Na Zapadu je najzanimljivije bilo u Dalas, Mavsi su dobili Sanse i zakoračili u plej of. Biće sigurno sedmi, idu na Oklahomu što je duel od koga voda polazi na usta. Monta Elis je ubacio 37 poena, ali je pravi junak bio Novicki koji je predvodio tim sa 21 poenom u drugom poluvremenu, u prvom je ubacio svega 2. Maveriksi su izbrisali deficit od 13 poena u nastavku pre svega serijom trojki Elisa i Novickog. U dvorani je vladala prava plej of atmosfera, jasno i zbog čega, Dalas prošle godine prvi put u 12 sezona nije bio u doigravanju. Feniks se sada suočava sa jasnom situacijom, protiv Memfisa će se boriti za osmo mesto, domaćini su "Grizlijima" u ponedeljak, poslednjeg dana sezone putuju u Sakramento. Ako dobiju oba meča igraće u plej ofu i to protiv San Antonija. U suprotnom, poraz od Memfisa znači da ostaju ispod crte. Kod Sansa Bledso je ubacio 29 poena, Čening Fraj 21, Dragić 13, uz 5 asistencija.

Klipersi su uz 27 poena Blejka Grifina dobili Sakramento, potvrdili treće mesto i izjednačili rekord od 56 pobeda iz prošle sezone. Dobiju li još jedan od preostala dva meča, protiv Denvera i Portlanda, imaće najbolju regularnu sezonu u istoriji franšize.

Hjuston je savladao Pelikanse, bitan trijumf Harden je ubacio 33 poena i imao čak 13 asistencija, pa je njegov tim ostao četvrti, ispred Portlanda. Ova dva tima će najverovatnije i igrati na startu doigravanja, a Rokitsi žele prednost domaćeg terena.

Kevin Farid igra sjajno na kraju sezone, ubacio je 24 poena, imao 21 skok u pobedi Denvera nad Jutom koja u rezultatskom smislu ne znači ništa, oba tima će propustiti plej of. Igrao je i Jan Veseli, i to 16 minuta, nije se upisao, a meč je završio sa 6 skokova i blokadom.

Rezultati:

Klipersi - Sakramento 117:101
Atlanta - Majami 98:85
Klivlend - Boston 99:111
Vašington - Milvoki 104:91
Šarlot - Filadelfija 111:105
Dalas - Feniks 101:98
Hjuston - Nju Orleans 111:104
Denver - Juta 101:94

Ne propustite