Aukcija dresova za Nađu ujedinila i Zvezdaše i Partizanovce!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.04.2014.
21:32
Izvor: Sportske.net

Večeras u prostorijama OŠ ''Ivo Andrić'' na Kanarevom brdu održana najavljena humanitarna aukcija dresova za pomoć maloj Nađi Novaković. Prema poslednjim informacijama, prikupljeno blizu 50.000 evra, a naši poznati sportisti odazvali se u velikom broju.

Facebook: Pomozimo Nadji
Facebook: Pomozimo Nadji

Povezane vesti

Na veliki odziv naišla je akcija koju je pokrenuo humani Jovan Simić, kako bi pomogao devetogodišnjoj Nađi da prikupi sredstva za transplantaciju koštane srži.

Večerašnjoj aukciji dresova prisustvovali su i aktivno učestvovali brojni poznati srpski sportisti.

Bili su tu i akteri minulog fudbalskog ''večitog derbija'' - Danko Lazović iz Partizana, pa Nikola Mijailović, Miloš Ninković iz Crvene zvezde.

Posebnu pažnju privukao je trenutak kada su Lazović i Mijailović licitirali oko dresa Miloša Ninkovića, a koji je na kraju kupio Mijailović za 3.000 evra. Lazović je kupio dres Saše Ilića za 1.500.

Takođe, Mijailović je kupio dres Nemanje Vidića iz Mančester Junajteda za 1.500 evra.

Dres našeg slavnog košarkaša Peđe Stojakovića prodat je za 1.500 evra, a dres nekadašnjeg fudbalera iz šampionske generacije madridskog Atletika, Milinka Pantića prodat je za 1.200 evra...

Košarkaš Partizana Saša Pavlović nije mogao da prisustvuje večerašnjem događaju, ali je poslao svoj, potpisan dres Boston Seltiksa. Akciju je podržao i bivši košarkaš crno-belih Dušan Kecman, koji je doneo nekoliko dresova - njegov iz Partizana, ali i dresove Nenada Krstića i Miloša Teodosića iz reprezentacije...

Pevač Nikola Rokvić kupio je komplet dres Dragana Stojkovića Piksija iz Nagoje za 900 evra, a za istu cenu je prodat i Juventusov dres koji je nosio Vladimir Jugović.

Dres Darka Kovačevića sa Mondijala u Nemačkoj '98. prodat je za 550 evra, a košarkaš Miroslav Raduljica je kupio dres naše odbojkašice Jovane Brakočević za 1.000 evra...

Posle svega, prikupljeno je 49.100 evra, a inicijator akcije Jovan Simić izrazio je zadovoljstvo.

''Zahvaljujem svima na velikom odzivu, Nađin život je poenta svega ovoga", izjavio je Simić, a prenosi B92.


Ne propustite