Belgija ugasila nadu Letonaca

Autor: Vladimir Danilović
nedelja 15.09.2013.
16:30
Izvor: Sportske.net

Letonci su porazom od Belgije u poslednjem kolu grupe F, izgubili svaku šansu da se plasiraju u četvrtfinale Evropskog prvenstva u košarci.

eurobasket
eurobasket

Povezane vesti

Letonija je danas u neizvesnoj završnici izgubila od Belgije rezultatom 60:56, i tako izgubila sve šanse da se nađe u samoj završnici ovogodišnjeg Eurobasketa.

Tokom prve četvrtine Belgija je kontrolisala igru, i većim delom i rezultat. Ipak, Letonija preko, u tim trenucima raspoloženih Blumsa i Bertansa pravi preokret i rešava prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 15:14.

U drugoj četvrtini ponovo ista slika. Veoma tvrda igra u odbrani na obe strane, uz mali broj poena, u kojoj se bolje snalazila Belgija. Sjajni Mejers i Masot su kontrolisali igru Belgije u napadu, pa je u jednom trenutku Belgija imala i plus sedam poena razlike. Ipak, Letonci preko odličnog Strelneikisa hvataju priključak pa se ova četvrtina završava rezultatom 32:32.

Treća četvrtina se završila rezultatom rezultatom 14:10, u korist Belgije, što možda i najbolje govori o odbranam i grču u napadu oba tima. Ipak, Belgijanci se dobro snalaze u takvoj igri i stvaraju prednost od 4 razlike, ponajviše zahvaljujući odličnom Mukubuu.

Do kraja utakmice Belgija nije dozvolila Letoniji da pređe u vođstvo, pa se i utakmica završila rezultatom 60:56, u njemu korist.

Najefikasniji u timu Letonije bio je Frimans sa 10 poena, dok  su kod Belgije bili najefikasniji Masot sa 14 i Mukubu sa 13 poena.

Ne propustite