Benfika na sjajnom putu da osvoji četiri trofeja!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.04.2014.
23:44
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Benfike lako bi mogli da osvoje četiri trofeja u tekućoj sezoni, pošto su u nedelju izborili plasman u još jedno finale, ovoga puta u finale portugalskog Liga Kupa.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Srpski internacionalci koji nastupaju za Benfiku mogli bi da imaju više nego berićetnu sezonu kao i ostatak igrača koji nastupaju za tim iz Lisabona.

Benfika je pre samo nekoliko dana osigurala trofej u portugalskom šampionatu dva kola pre kraja sezone.

Četiri dana pre no što su obezbedili prvi trofej u tekućoj sezoni, fudbaleri Benfike osigurali su plasman u finale protugalskog Kupa, zahvaljujući pobedi nad Portom od 3:1 a ukupnim trijumfom od 3:2, u polufinalnom dvomeču.

U četvrtak je usledio trijumf nad Juventusom (2:1) u prvom polufinalnom susretu Lige Evrope, a večeras su "Orlovi" slavili na penale protiv Porta u polufinalu portugalskog Liga Kupa.

Za Benfiku su večeras nastupili Miralem Sulejmani i Lazar Marković, dok je Filip Đuričić sa klupe gledao remi bez golova zbog čega su penali odlučivali o pobedniku.

Srbi nisu izvodili penale ali su njihovi saigrači pokazali veću dozu mirnoće pa je Benfika potvrdila plasman u finale Liga Kupa.

Interesantno je da će se za trofej u ovom takmičenu boriti sa Rio Aveom, ekipom sa kojom će "ukrstiti koplja" i u finalu Kupa.

Finale portugalskog Liga Kupa na programu je 7. maja, a borba za trofej u Kupu zakazana je za 18. maj. Do tada će Benfika imati priliku da se izbori za finale Lige Evrope pa ostaje da vidimo mogu li "lisabonski Srbi" do četiri trofeja u tekućoj sezoni.

Ne propustite