Bogdanović: "Nemate pojma koliko sam ovo sanjao"

Autor: Pavle Knežević
petak 15.09.2017.
23:03
Izvor: Sportske.net

Lider reprezentacije Srbije bio je presrećan posle plasmana u finale Evropskog prvenstva. Ni u jednom trenutku nije sumnjao.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović rekao je da je sanjao plasman u finale Evropskog prvenstva, kao i da nikad nije gubio veru u svoj tim u polufinalnom duelu protiv Rusije.

"Ovo je izuzetan uspeh za nas. Ovo mi je prvo finale Evropskog prvenstva, ali celoj novoj generaciji. Ne znam šta da kažem, presrećan sam. Bilo je teško, ali je ceo tim nastavio da veruje, Sale nam je ulivao neverovatnu dozu samopouzdanja i energije. Spremali smo se da izdržimo ovo fizički. Hvala i navijačima koji su došli da nas podrže, uz njih smo za 30 odsto bolji", rekao je Bogdanović novinarima u miks zoni.

Srbija je večeras pobedila Rusiju sa 87:79 i tako izborila plasman u finale Evropskog prvenstva. "Orlovi" su kontrolisali meč sve vreme, mada su "baćuške" pretile povremeno.

"Imali smo prednost od 14-15-16 razlike, ali smo onda dozvolili onu glupu seriju. Imaju kvalitet, pokazali su ga jer su istopili prednost za dva minuta, ali najbitnije je da smo u finalu", rekao je Bogadnović.

Srpski bek je ove sezone osvojio titulu u Turskoj i postao šampion Evrope sa Fenerbahčeom, a koliko mu znači plasman u finale EP?

"Ma nemate pojma...Ne mogu da vam opišem, igramo u tri godine finala Svetskog prvenstva, Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva...Treba sad naći energiju za zlato. Ali, to je košarka, nervozni su slovenci, igraju bez greške, ali...", nije Bogdanović završio rečenicu zbog slavlja sa saigračima u miks zoni.

Posle meča je razgovarao sa Švedom.

"Ma rekao mi je da sam lud, a ja sam mu rekao: 'majstore, ti daš 30 poena u svakoj utakmici, ali bitno je ko je u finalu'", otkrio je Bogdanović detalje razgovora sa prvom zvezdom Rusije.

Igrač Sakramenta i nekadašnji prvotimac Fenerbahčea i Partizana pogodio je jednu od ključnih trojki u finišu meča

"Verovao sam do kraja. Promašio sam prethodne šuteve i pogodim najteži, ali takva je košarka, takav sam i ja, to je to", regao je "Bogi".

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 15.09.2017
23:08

Ovaj Sved je nestvaran,ima ogroman kredit ali isti se mora steci,zasluziti. Mada ni nasi Bogdan i Bobi ne zaostaju

avatar
JamesR10
Saturday, 16.09.2017
00:32

Sved ko robot..

avatar
AC REVOLTIZAN
Friday, 15.09.2017
23:07

Zbog ona tri uzastopna faula u napadu sam iskocio iz koze, ali na igracima je da ne dozvole da takve stvari uticu i da se potpuno iskljuce kao i danas...

avatar
Breaking Bad
Friday, 15.09.2017
23:44

A ja sam se zaledio kad je Šved pucao trojku na -2, a i bojao sam se da će nas Gudurićeva glupost koštati finala, ali sad na to treba zaboraviti, u finalu smo pa šta bude, ovim momcima nijednu ružnu riječ ne možemo/ne smijemo reći i ako izgube.

avatar
AC REVOLTIZAN
Saturday, 16.09.2017
09:12

Nema sad vise mesta za kritike jer bi to bilo apsolutno deplasirano i neprimereno, svi kao jedan sutra uvece, stigli smo/stigli su do finala.