Boris Savović o "noći bez sna"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 12.11.2012.
12:52
Izvor: Sportske.net, SEM

Košarkaši Crvene zvezde Dive nalaze se u velikoj seriji. Posle ubedljivog trijumfa na startu Evrokupa protiv Orleana, „crveno-beli“ su izuzetno dobrom igrom stigli do pobede nad Partizanom. Dva slavlja u samo četiri dana potvrđuju da je Zvezda na dobrom p

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Najkorisniji igrač Zvezde u dosadašnjem toku šampionata (137 indeksnih poena u osam mečeva ABA lige i 26 u jednom duelu Evrokupa) Boris Savović i u pobedi nad Partizanom imao je značajan učinak: dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova i uz trio Amerikanaca bio najzaslužniji za Zvezdino slavlje.

"Bila je to velika utakmica za sve nas."

"I mi novajlije, ali i Amerikanci imali smo priliku da osetimo svu draž večitog derbija. Igrali smo 37 minuta izvanrednu košarku na visokom nivou. Pobedili smo Partizan njegovim oružjem – a to su ofanzivni i defanzivni skokovi. Uspeli smo da nadjačamo crno-bele u skoro svim segmentima, posebno u agresivnoj odbrani i tranziciji. Doživeli smo jedan manji pad krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada smo se borili protiv njihovog presinga, ali smo na kraju uspeli da se konsolidujemo i uspostavimo ponovo naš ritam igre.",
kaže sjajni krilni centar.

Pobeda Crvene zvezde dobija na velikom značaju, ako se uzme u obzir da su u prethodne tri sezone „crno-beli“ slavili čak 15 puta na 17 duela. Savović takođe ističe i zahvalnost malobrojnim Zvezdinim simpatizerima koji su prisustvovali duelu kome je Partizan bio domaćin.

"Kada sam stigao kući dugo nisam mogao da zaspim od uzbuđenja i radosti. U pitanju su bile velike emocije. Jutros sam se rano probudio, još uvek pod utiskom velike utakmice. Ostaje jedan lep dan i pobeđen derbi da se arhivira u našim karijerama. Veliki utisak na mene ostavili su i naši navijači. Iako su bili u manjini u Pioniru prepunom Partizanovih navijača, mi smo na terenu uspeli da osetimo njihovu moć.", ističe Savović.

Zvezda nema vremena da slavi i uživa u trijumfu nad večitim rivalom.

 Već u sredu od 20 sati i 30 minuta crveno-beli će gostovati u Španiji ekipi Kahasola, gde treba da još jednom potvrde dobru formu.

"Moramo što pre da zaboravimo derbi i da se okrenemo meču protiv Kahasola, koji nema nikakve veze sa Partizanom. U pitanju je novo iskušenje i novi izazov. Moramo još jednom da odigramo kvalitetno svih 40 minuta i tako nastavimo naš uspešan niz.", zaključuje Zvezdin MVP.

Ne propustite