Bošković: ''Prvi zadatak ispunjen!''

Autor: Beta Beta
subota 02.06.2012.
21:17
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je danas u Novom Sadu da je njegova ekipe ispunila tek prvi zadatak pošto se plasirala na Evropsko prvenstvo.

rss
rss

Povezane vesti

Srbija je danas pobedila ubedljivo Portugal sa 37:21 (21:9) u poslednjoj utakmici u Grupi 2 i sa selekcijom Rumunije obezbedila učešće na EP u Holandiji.

"Zadovoljan sam što smo igrali prvi put u Novom Sadu. Trudićemo se uvek kada igramo da dovedemo što više publike. Mi smo napravili plan kada smo počeli da radimo i ovaj naš plasman je bio naš prvi zadatak", rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je dodao da ekipu čeka težak posao da se pripremi za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u decembru u Holandiji.

"Očekujem da u Holandiji odigramo dobro i to bi bio naš drugi zadatak, a onda nas čeka najvažniji: da u Srbiji 2013. na Svetskom prvenstvu osvojimo medalju. To nije nemoguće", rekao je Bošković.

Pivotmen reprezentacije Dragana Cvijić nije igrala, jer se oporavlja od operacije kolena, ali je došla da podrži ostale devojke u ekipi.

"Idemo u Holandiju. Nadam se da ćemo se pokazati na Evrropskom i kasnije na Svetskom. Ovo su bile teške utakmice sa Grčkom i Portugalom, jer su bile na kraju duge sezone. Težak put nas čeka, ali mi znamo svoj cilj i idemo ka tome", rekla je Cvijićeva.

Trener Portugala Artur Rodrigez poželeo je reprezentaciji Srbije uspeh na Evropskom prvenstvu.

"Znali smo da će biti teško igrati sa Srbijom koja ima dobre igračice koje igraju na visokom nivou. Danas mi nismo odigrali kako znamo, jer možemo bolje", rekao je Rodrigez.

Žreb za Evropsko prvenstvo održaće se 6. juna u Roterdamu.

Ne propustite