"Čair" speman da zasija 10. avgusta!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.08.2013.
11:40
Izvor: Sportske.net

Ako sve bude teklo po planu Direkcije za izgradnju Grada Niša, superligaš Radnički mogao bi već 10. avgusta da odigra prvi meč pod svetlošću rekonstruisanih reflektora.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

Bez obzira što je poslednji rok za kompletnu rekonstrukciju stadiona "Čair" ponovo pomeren na sa 31. jula na 30. septembar, postavljanje reflektora na nosače teče brže nego što je planirano i vrlo je verovatno da već prvi meč nove sezone u JSL Radnički odigra u večernjem terminu.

To je za portal "Južne Vesti" potvrdio jedan od rukovodilaca Direkcije za izgradnju grada koja je preuzela nadzor nad rekonstrukcijom stadiona.

"Svi se zalažemo za to da reflektori budu uključeni za 10. avgust. Za sada, 99% je da će to biti. Tehničkih problema neće biti. Završavamo kabl za napajanje stadiona Čair. Elektrodistribucija je završila posao, ostalo je da se odrade još neka povezivanja. Očekujem sledeće nedelje da se sve to finišira" kazao je Dejan Pešić.

Prvobitno je bilo planirano da prvi meč pod svetlošću reflektora na "Čairu" odigra domaći tim i šampion Partizan, ali su stvoreni uslovi da već imenjak iz Kragujevca zaigra u večernjem terminu.

Uz to, na "Čairu" uveliko montiraju konstrukciju za semafore, pa bi već 10. avgusta u rad trebalo da bude pušteno osvetljenje ali i dva semafora veličine 4x8 metara.

"Počela je da se montira konstrukcija za semafore, koji su napravljeni još pre godinu i nešto dana. Čim se napravi konstrukcija, oni će biti postavljeni. Pokušavamo da ih namestimo za prvu utakmicu, sa novom sezonom da pustimo u rad i semafore i reflektore. Mislim da nema više spora" zaključio je Pešić.

Radnički iz Niša će biti jedan od deset superligaša koji će u novoj sezoni imati mogućnost da na svom terenu (Donji Srem igra u Staroj Pazovi) igraju mečeve pod svetlošću reflektora.

Ne propustite