Crno-bele ruše redom...

Autor: Darko Mitrović
subota 17.11.2012.
23:21
Izvor: Sportske.net, SEM

Košarkašice Partizana Galenike nastavile su svoju dominaciju u regionalnoj MŽRKL ligi, pošto su u meču devetog kola na svom terenu pobedile Mladi Krajišnik sa 81:66.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Izabranicama Marine Maljković to je osmi trijumf za redom u regionalnom takmičenju u isto toliko utakmica, čime su se dodatno učvrstile na čelu tabele.

Mladi Krajišnik, s druge strane, je doživeo peti poraz ove sezone, a uz to ima i tri pobede.

Partizan je imao uspona i padova u igri na ovoj utakmici, što je uvek upečatljivo kada protivnik 40 minuta igra zonsku odbranu.

’Crno-bele’ devojke su protiv Mladog Krajišnika na svom terenu već u prvoj četvrtini pokazale svoju snagu, pošto su tada već došle do dvocifrene prednosti. Vođstvo su od tada povećavale sve do treće četvrtine, kada su gošće pokušale da priprete, ali nisu mogle ništa više nego da do kraja utakmice zaostatak smanje na ispod 20 poena.

''Uz sve poštovanje ekipe Mladog Krajišnika, pred važnu utakmicu koju igramo u sredu protiv Praga, potrebne su nam dve stvar, a to su mnogo bolja koncentracija svih 40 minuta, kao i sam kvalitet igre. Jednostavno, to su stvari koje moraju da se drastično poprave za utakmicu koja nas čeka u Hali sportova u okviru Evrokupa'', izjavila je trener Partizana Marina Maljković. 

Najbolja u redovima ’crno-belih’ bila je kapiten Milica Dabović sa 22 poena, uz koje je imala pet osvojenih lopti, dok je Jelena Antić završila meč sa 20 poena i sedam skokova.

Odlična je bila i Nevena Jovanović sa 16 poena, dok je kod gošći, Jelena Velinović upisala 23 poena.

Naredni meč košarkašice Partizana u regionalnoj ligi očekuje sledećeg vikenda, kada gostuju Čeliku. Pre toga, u FIBA Evrokupu, ’crno-bele’ u okviru petog kola, u sredu od 18 časova u Hali sportova, dočekuju Prag.

Ne propustite