''Crno bele'' se namučile u Zenici

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.11.2012.
00:11
Izvor: Sportske.net, SEM

Košarkašice Partizana savladale su Čelik u Zenici sa 80:76 (17:26, 21:15, 18:17, 24:18) u 10. kolu MŽRKL lige.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Iako se očekivalo da će izabranice Marine Maljković lako doći do devetog trijumfa u nizu u ovom takmičenju, pobeda je ostvarena na nimalo lak način.

Zeničanke su igrale dobro u prvoj četvrtini kada su neutralisale svaku zamisao Maljkovićeve i sa devet poena prednosti ušle su u drugu. Ipak, tu je do izražaja došlo iskustvo Bruk Kvinan i Tamare Radočaj koje su nadomestile nešto slabiju igru crno-belog tima u tom delu igre.

Sa deficitom od tri poena, igračice Partizana su u drugom poluvremenu dodale gas, ali žilave domaće igračice nisu ni tada "pale" već su preko Ivone Bogoje i Tamare Bajić održavale rezultatski egal.

U poslednjoj četvrtini iskusna Biljana Stanković pridružila se Kvinanovoj u realizaciji sjajnih akcija, i na kraju je "sve došlo na svoje mesto".

''Gostovanje Čeliku u Zenici je svake sezone veoma teško i ovo je vredna pobeda. Danas sam se potrudila da malo promešam karte, pa sam dala više minuta igračica koje inače igraju manje. Od njih očekujem da još mnogo više pruže ovom timu'', izjavila je trener Partizana Marina Maljković.

Najefikasnije u redovima Partizana bile su Radočaj i Kvinan sa po 20 poena, dok je Marina Mandić dodala devet.

Naredni meč u regionalnom takmičenju crno-bele igraju 1. decembra u Hali sportova protiv Vršca koji je do sada zabeležio samo jednu pobedu uz osam poraza. U četvrtak Partizan igra protiv moskovskog Dinama za prolazak u drugi krug Evrokupa.

Ne propustite