Crno - beli ne bi na Makabi

Autor: Filip Mitrović
ponedeljak 05.03.2012.
21:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Košarkaši Partizana daće sve od sebe da savladaju podgoričkku Budućnost i time izbegnu Makabi na "Fajnal foru" u Tel Avivu.

kkcedevita.hr
kkcedevita.hr

Povezane vesti

Makabi iz Tel Aviva, klub je koji svi učesnici F4 ovogodišnje ABA lige (Cedevita, Patrizan, Budućnost) žele da izbednu u polufinalnom duelu.

Pred snage "Ponosa Izraela", ovaj tim je "nepoželjan rival" i zbog činjenice da je domaćin "Fajnal fora" ove godine.

Iz tog razloga svi žele da izbegnu poziciju četiri na tabeli, koja vodi na megdan sa Makabijem.

Partizan i Budućnost će u direktnom duelu u "Pioniru" o tome odlučivati. Budućnost je slavila u prvom delu sezone u "Morači" 76:68.

Bek Partizana, Dušan Kecman svestan je važnosti ovog meča.

"Izuzetno važna utakmica za oba tima, jer je poznato da pobeda gotovo izvesno donosi bar treće mesto i samim tim izbegavanje domaćina u polufinalu."

"Budućnost već godinama igra konstantno, prošle godine su bili na fajnal-foru, ove su se plasirali u plej-of Evrokupa i bore se za završnicu regionalnog takmičenja. Tokom sezone su imali određene kadrovske promene, ali su zadržali stil, sa akcentom na čvrstoj odbrani. Imaju nekolicinu iskusnih igrača. U svakom trenutku neko od njih može da iskoči, tako da moramo svih 40 minuta da odigramo maksimalno koncentrisano. Opet smo uhvatili pobednički ritam, dižemo formu, očekujem da tako i nastavimo." rekao je Kecman.

Utakmica Partizan - Budućnost igra se u sredu 07. marta u 18:00 časova u hali "Pionir"

Ne propustite