Da trud dobije smisao (20.45)

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.11.2012.
10:30
Izvor: Sportske.net

Nakon pet poraza na startu Evrolige, tim koji vodi Duško Vujošević ima veliku želju da protiv Bešiktaša ostvari, kako je trener Partizana rekao, davno zasluženu pobedu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan večeras dočekuje turski Bešiktaš u utakmici u koju crno-beli ulaze sa velikim motivom.

Pet kola bez pobede odaju lošu sliku i kriju trud i rad koji crno-beli, kako kaže Duško Vujošević, ulažu svakodnevno na treninzima i mečevima koje je Partizan donekle i nesrećno izgubio.

"Praktično smo na tri utakmice bili veoma blizu pobede, protiv CSKA gde smo imali četiri razlike, zadnji šut, pa možemo reći i protiv Barselone. Protiv Bamberga smo vodili 38 minuta. Ogroman napor uložen na treninzima i utakmicama nije dobio smisao u dobrom rezultatu. Na tri meča smo bili veoma blizu pobede."

"Igramo sada sa Bešiktašem sa najvećim ambicijama. želimo prvu pobedu, jer smo je zaslužili",
rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je objasnio da turski tim ima izmenjen sastav u odnosu na prošlu godinu, ali da igra "iznenađujuće dobro".

"U domaćem prvenstvu osvojili su Superkup na startu. Igraju lako, sa dosta kontri. U ključnim momentima znaju da nađu rešenje. Imaju dosta igrača koji imaju poene u rukama i u nekim ključnim momentima umeju da nađu adekvatno rešenje. Nisu slučajni njihovi dobri rezultati u ovoj grupi i sigurno će doći sa svojim ambicijama, da pokušaju da dobiju utakmicu i da na taj način potvrde plasman u narednu fazu Evrolige.", rekao je Vujošević.

Trener Partizana ističe da Partizan i sam ima svoje ambicije i obaveze, te poziva publiku da "napuni Pionir do poslednjeg mesta", kako bi ekipa uz pomoć navijača uspela da pobedi.

"Mi imamo svoje ambicije, imamo i obavezu prema sebi i navijačima i igraćemo maksimalno motivisano, kao što i priliči jednoj mladoj ekipi u takmičenju tog ranga, kao što je Evroliga. Pozivam publiku da kao u prethodnih utakmicama ispuni Pionir do poslednjeg mesta i uz njihovu pomoć, nadam se pobedi", istakao je Duško Vujošević.

Košarkaš crno-belih Dejan Musli naglasio je da ekipa mora da se vrati posle dva poraza.

"Nadam se da smo izvukli pouke iz prošlih utakmica i da nećemo ponavljati greške. Daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu", rekao je Musli.

Utakmica između Partizana i Bešiktaša se igra u 20.45.


Ne propustite