Danilović: "Dušebrižnici, sve je pod kontrolom!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.01.2014.
23:17
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović osvrnuo se na dešavanja iz prethodnih desetak dana, ali i dosadašnjeg toka sezone, i poručio "dušebrižnicima" da je sve pod kontrolom, te da trener Duško Vujošević ima punu podršku za sve što radi.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Desetak dana "pakla" kroz koji je prošao KK Partizan samo su se nadovezali na probleme u kojima šampion Srbije i ABA lige bitiše od početka tekuće sezone.

Povrede Bertansa i Vestermana začinjene su novim pehom sa Draganom Milosavljevićem a potom i porazom od MZT-a u ABA ligi koji je obležilo i nedisciplinovano ponašanje Bogdana Bogdanovića koga je trener Vujošević zbog toga kaznio.

Predsednik KK Partizan Predrag Danilović koji je i sam prošao kroz pregršt teških situacija u igračkoj karijeri objasnio je za "Novosti" da je u Humskoj sve pod kontrolom i da dušebrižnici mogu da "odahnu".

"Za sve u životu, pa i u ovom našem poslu, uprkos maksimalnom zalaganju, radu, potrebno je i koje zrnce sreće. U nekim periodima bitisanja kluba smo je imali, trenutno koji gram nedostaje. Ne mogu 'dušebrižnicima' da zabranim da prave razne teorije, ali mogu da im poručim da je kod nas sve pod kontrolom. Verovatno bih bio zadovoljniji i srećniji da smo mogli nešto da 'preskočimo'" rekao je Danilović.

Prvi čovek KK Partizan nije propustio priliku da javno pruži podršku treneru Dušku Vujoševiću konstatacijom da se njegove odluke ne dovode u pitanje.

"On (Vujošević) bira igrače, on krvnički radi sa njima. Njegove se odluke ne dovode u pitanje, ako si ozbiljan. Ako bi drugačije razmišljao, iza nas ne bi bile sve ove godine uspeha" objašnjava Danilović i dodaje da ne postoji "slučaj Bogdan Bogdanović".

"Nema nikakvog slučaja, takve stvari se dešavaju. Zar bi trebalo da tumačim odluku trenera Vujoševića? Nema potrebe. Uopšte ne sumnjam u postojanje razloga zašto je Bogdanovića, čiji potencijali su dobro poznati, a koga plus izuzetno voli, poslao put svlačionice" zaključio je Danilović.

On je istakao da smatra Vujoševićevu "kaznu" za Bogdanovića trenutnom i da nema razloga da reprezentativni bek ne bude u timu za duel sa Lokomotivom.

"Mislim da je reč o trenutnoj sankciji. Uostalom, možda sve to što se desilo, bude od koristi Bogdanoviću, čak sam ubeđen u to. Nema potrebe da pričam o njegovom talentu, igračkom iskustvu, potencijalu, vratima koja se otvaraju... Ali, košarkašku veštinu, igrački instinkt ne prate i određene stvari, zasada" poručuje Danilović.

Iako je prethodnih dana sportska javnost dovela u pitanje mogućnost crno-belih da se izbore sa problemima, Danilović naglašava da ciljevi nisu promenjeni.

"Naše ambicije su uvek iste, ne odričemo se plena, niti ćemo od toga bežati. Trudićemo se da budemo makasimalni, da damo sve od sebe... Ako se baš i desi da ne uradimo sve ono što smo planirali, čestitaćemo drugima i nastaviti našim, dobro znanim putem. Nije valjda pitanje života i smrti, ali nas i ne oslobađa obaveze i najviših ciljeva" zaključak je predsednika KK Partizan.

Ne propustite