Dijego Godin – Najisplativiji fudbaler na svetu!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 29.05.2014.
20:19
Izvor: Sportske.net

Verovali ili ne, urugvajski klub Sero je sjanog štopera platio svega 24 funte kada mu je bilo 17 godina. Ako uzememo u obzir da je ovaj momak izrastao u jednog od najboljih igrača na svetu na svojoj poziciji uverićemo se da je svaki njegov transfer u kari

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Godin je karijeru počeo u ekipi Defensor Sporting, klubu iz Montevidea koji je u večitoj senci večitih rivala Nasionala i Penjerola.

U jednom trenutku bio je neredovan na trenizima, popustio je u školi, morao više da se posveti učenju, što su ljudi iz Defensora ocenili kao neozbiljnost i pristali da ga prodaju Seru za svega 840 pezosa (24 funte).

Dijego je odigrao za ovaj klub tri sezone, postao jedan od najboljih igrača u ligi, što je rezultiralo prelaskom u Nasional, gde je ubrzo dobio kapitensku traku. Zanimljivo, u redove urugvajskog giganta došao je kao slobodan igrač.

Samo jedan sezona u dresu Nasionala bila je dovoljna da ga primete skauti Viljareala i kao 21-godišnjaka za nešto više od 650 hiljada evra dovedu na 'El Madrigal'.

U taboru 'Žute podmornice' proveo je tri godine, a nakon Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, koje je njegov Urugvaj završio na četvrtom mestu, usledio je transfer u Atletiko iz Madrida.

'Jorgandžije' su ga platile Viljarealu 6.5 miliona funti.

Dijego Godin je izjednačujućim golom u na 'Nou Kampu' u poslednjem kolu Primere doneo titulu na 'Visente Kalderon' koja se čekala 18 godina, a postigao je vodeći gol u i finalu Lige šampiona protiv Reala u Lisabonu. Sekunde su ga delile od titule apsolutnog heroja sezone.

Portugal Soccer Champions League Final

Ovog 29-godišnjaka ćemo gledati i na Mondijalu u Brazilu. Na jedinom do sada održanom u ovoj zemlji, davne 1950. godine, Urugvaj je u čuvenom 'Marakanazu' došao do svoje druge titule prvaka sveta (prva je sa prvog SP 1930). Ova generacija, koja je aktuelni šampion Južne Amerike, će pokušati da ponovi taj istorijski podvig.


Ne propustite