Đoković: "Impresivan učinak Gulbisa"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.06.2014.
20:12
Izvor: Sportske.net

Drugi nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske ocenio je da nije bilo lako izaći na kraj sa Milošem Raonićem kao i da ga u polufinalu očekuje duel sa Ernestom Gulbisom koji je na Rolan Garosu napravio impresivan niz.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u utorak u svoje 22. polufinale na Grend slem turnirima pobedom nad Milošem Raonićem rezultatom 3:0 (7:5, 7:6, 6:4).

Treći trijumf nad Podgoričaninom iz isto toliko mečeva Đoković je upisao posle dva i po časa igre.

"Raonić je nezgodan protivnik zahvaljujući servisu koji je neverovatno jak, vrlo je teško zbog brzine predvideti udarce i prilagoditi se, ali ostao sam stabilan, mentalno jak što je bilo dovoljno. Nadam se da su svi uživali u meču, nije bilo lako, on je uspevao da izdrži u dugim razmenama udaraca" rekao je Đoković.

Novak će se u polufinalu sastati sa Ernestom Gulbisom, Letoncem koji je na putu do polufinala eliminisao Rodžera Federera i Tomaša Berdiha.

"Odličan teniser, nema šta, pobedio je Rodžera Federera, zatim i Tomaša Berdiha u tri seta, impresivno. Igra najbolji tenis u karijeri, biće to dobar meč" istakao je Novak.

Đoković i Gulbis do sada su odigrali pet međusobnih mečeva a Novak vodi sa 4:1 u međusobnom skoru. Letonac je slavio u Brizbejnu 2009. godine a Novak je dva puta pre toga i dva puta posle tog susreta bio bolji od Gulbisa.

Pre šest godina sastali su se na Rolan Garosu kada je Novak teškom mukom stigao do trijumfa rezultatom 3:0 (7:5, 7:6, 7:5).

Ne propustite