Dragić ukrao šou Markanenu, Slovenija bolja od Finske posle drame

Autor: Boban Filipović
subota 02.09.2017.
21:08
Izvor: Sportske.net

Slovenci su na krilima fenomenlnog Gorana Dragića uspeli da odole naleti fanatičnih domaćina u Helsinkiju i da upišu drugu pobdu na Evrobasketu.

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Činilo se da Slovenija drži stvari pod kontrolom jer je za poluvremen ubacila Fincima čak 52poena i na velikom odmoru imala dvocifreno vođstvo, ali Finci su u nastavku utakmice toplili prednost rivala i da zahvaljujući sjajnom Lauriju Markanenu uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Bilo je dosta drame u finišu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je na kraju Markanen bio tragičar, izgubio je ključnu loptu u poslednjem napadu, par sekundi pre kraja meča, u trenutku kada je Slovenija vodila s pola koša, ukrao mu je Entoni Rendolf, istrčao kontru i zakucao za konačnih 78:81.

Rendolf se tako iskupio za dva promašena slobodna bacanja na 14 sekundi pre kraja, ali je apsolutni junak pobede 'Zmajčeka' Goran Dragić, koji je ubacio 29 poena, od toga 24 u prvom poluvremenu!

Jedini dvocifren kod pobednika uz popularnog 'Dragona' bio je Entoni Rendolf sa 10 poena i 6 skokova, Luka Dončić je imao po 8 poena i skokova.

U finskom taboru daleko najbolji Lauri Markanen sa 24 poena i 7 skokova, ali ipak tragičar zbog gorepomenute izgubljene lopte u poslednjem napadu, a tom prilikom se i povredio. Budućeg NBA asa su pratili Salin sa 11 poena i 5 skokova, Haf sa 7 poena i 8 skokova i Peteri Koponen sa 7 poena i 9 asistencija.

Slovenija je posle dva odigrana kola u grupi A usamljena na liderskoj poziciji sa dve pobede, Finska, Francuska, Grčka i Poljska imaju po pobedu u poraz, dok je autsajder Island u dubokom minusu bez i bez izgleda da može bilo kome da pomrsi račune.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite