Drulović: "Na EP se ne ide bez ambicija"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.07.2013.
17:42
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović saopštio je spisak igrača na koje računa za EP koje se krajem jula održava u Litvaniji a pred okupljanje reprezentativaca poručio da njegovi izabranici neće otići na sever Evrope bez pobedničkih

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska reprezentatcija Srbije, igrača mlađih od 19 godina, okupiće se u sredu u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i tako zvanično početi pripreme za predstojeće EP u Litvaniji.

Selektor Ljubinko Drulović odlučio je da pozove sledeće reprezentativce na okupljanje:

Golmani:
Stefan Čupić (OFK Beograd), Predrag Rajković (Jagodina).

Odbrana: Miloš Veljković (Totenhem), Aleksandar Filipović (Jagodina), Petar Golubović (OFK Beograd), Nikola Antić, Slobodan Urošević (Rad).

Sredina terena: Marko Pavlovski, Aleksandar Čavrić (OFK Beograd), Nikola Ninković (Partizan), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Dejan Meleg (Ajaks), Milan Vojvodić (Spartak Zlatibor Voda), Andrija Luković (Rad), Nemanja Maksimović (bez kluba).

Napad:
Aleksandar Mitrović (Partizan), Uroš Đurđević (Rad), Ognjen Ožegović (Crvena zvezda).

Iako se još uvek vodi polemika oko toga koji će se fudbaleri odazvati reprezentativnom pozivu, selektor je istakao da će eventualna naknadna rešenja oko zamene za one koji se ne odazovu tražiti u hodu.

"Ja sam saopštio imena 18 fudbalera koje bih vodio za Litvaniju, ako to bude moguće. Nisam želeo da u ovoj fazi zovem igrače preko broja, pa da ih posle vraćam, jer to ne bi bilo fer ni prema klubovima kojima su potrebni na pripremama. Ukoliko se neko ne odazove na poziv, ili ga klub ne pusti, naknadno ćemo tražiti druga rešenja u hodu. Za razliku od nekih prethodnih godina, sada nismo imali problema sa klubovima iz inostranstva, Totenhem i Ajaks su bez problema oslobodili Veljkovića i Melega. Videćemo kako će biti sa ostalima" istakao je Drulović.

"Orlići" će se u Litvaniji takmičiti u grupi "B" u kojoj se još nalaze Turska, Gruzija i Francuska. Iako su rivali jako kvalitetni, Ljubinko Drulović ističe da se put Litvanije ne kreće bez ambicija.

"Moramo biti svesni da je za Srbiju uvek ogroman uspeh kada se bilo koja selekcija nađe među osam najboljih u svojoj konkurenciji i mi smo već napravili dobar rezultat. Naravno, nećemo u Litvaniju otići bez ambicija, ali svakako nismo favoriti u našoj grupi" jasan je bio selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Omladinci će do polaska za Litvaniju trenirati u Staroj Pazovi gde ih narednog ponedeljka očekuje i kontrolni meč sa prvoligašem Bežanijom.

EP u Litvaniji počinje 20. jula a reprezentacija Srbije prvi meč igra istog dana od 17 časova protiv vršnjaka iz Turske.

Ne propustite