Duda: ''Estonci nisu posustajali...''

Autor: Darko Mitrović
subota 08.09.2012.
22:45
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Posle novog šamara našem nacionalnom timu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, selektor Dušan Ivković je večeras naglasio da je pobeda Estonije zaslužena i da njegov tim nije uspeo da osujeti najjače oružje rivala - šut za tri poena.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Selektor Dušan Ivković je posle večerašnjeg poraza u Talinu konstatovao da su reprezentativci Srbije bili upoznati sa najjačim kvalitetima protivnika, ali da nisu imali odgovor na takvu igru.

''Selekcija Estonije je igrala u visokom ritmu svih 40 minuta i gotovo nijednog trenutka nije posustajala. Znali smo da im je šut za tri poena najjače oružje. Šutirali su 31% iza linije 6,75 imali 12 ofanzivnih skokova što im je daleko najbolje ostvarenje u dosadašnjem toku kvalifikacija.

U drugom poluvremenu odigrali smo u fazi odbrane ispod očekivanog nivoa. Takođe, koncentracija nam nije bila dobra, ali ponavljam još jednom estonski tim je bio bolji i zasluženo stigao do pobede'', izjavio je Ivković.

Njemu ostaje za analizu zašto su Estonci baš protiv njegovog tima ostvarili tako dobar učinak, a jedan od aktera novog poraza Srbije, Milenko Tepić, po ustaljenom običaju, obećava da će u sledećoj utakmici biti mnogo bolje...

''Utakmica protiv Izraela je krucijalna za nas. Tako ćemo je shvatiti, uložićemo poslednji atom energije, odigrati kolektivno i uveren sam plasirati se na Evropsko prvenstvo'', i pored svega optimista je Tepić.

Ne propustite