Dudi otkazuju četvorica!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.06.2013.
22:08
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije mogao bi da se susretne sa novim problemima u odabiru najkvalitetnije ekipe za Eurobasket u Sloveniji jer mu se na poziv neće odazvati Novica Veličković, Duško Savanović, Zoran Erceg i Vladimir Micov.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi da bude ozbiljno oslabljena na poziciji "četvorke" na Eurobasketu u Sloveniji ukoliko se informacije do kojih su došle "Novosti" ispostave kao tačne.

Taj list saopštio je da će čak četvorica košarkaša morati da odbiju reprezentativni poziv a razlozi su vezani za probleme sa povredama.

Duda Ivković, najverovatnije, neće moći da računa na Novicu Veličkovića, Vladimira Micova, Zorana Ercega i Duška Savanovića.


Krilni centar Mega Vizure Novica Veličković vratio se u drugom delu minule sezone na parket ali nije spreman da se odazove Ivkoviću jer i dalje ima strah od obnavljanja povrede kolena koju vuče još od SP u Turskoj 2010. godine.

Zoran Erceg operisao je tokom prethodne sezone Ahilovu tetivu i veći deo takmičarskih mečeva propustio je zbog oporavka. On se na teren vratio u februaru ali je njegov doprinos igri CSKA iz Moskve bio minimalan.

Kada je u pitanju Duško Savanović, krilni centar Efesa već je najavio da nije siguran hoće li biti u stanju da zaigra za Srbiju tokom septembra na EP u Sloveniji. Savan je svoju odluku obrazložio potrebom za odmorom nakon naporne sezone.

Jedino Vladimir Micov nije bio povređen i nije nagovestio da zbog zdravstvenih problema ne može da se odazove Ivkoviću, ali je od ranije poznato da ovaj igrač ima određene nesuglasice sa selektorom zbog čega se nije odazvao ni prošlog puta.

Ovakav rasplet bi mogao da napravi veliki problem Ivkoviću jer na poziciji krilnog centra od pozvanih u reprezentaciju ostaju samo Milan Mačvan i Stefan Birčević koji bi trebalo da se odazovu pozivu.

Ne propustite