Duletov osvrt na Evroligu: ''Partizan je cenjen u Evropi!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.04.2014.
11:01
Izvor: Sportske.net, Sport

Košarkaši Partizana završili su svoje ovosezonsko učešće u Evroligi. Plasmanom u Top 16 fazu je ostvaren glavni cilj, a više od toga se realno nije moglo, imajući u vidu sve probleme crno-belih ove sezone. Kako je Partizanov ukupni učinak video trener Duš

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Još jedna turbulentna košarkaška sezona se bliži kraju, naših klubova nema u završnicama evropskih takmičenja, a ovosezonsku evropsku priču zaključili su košarkaši Partizana, porazom od Galatasaraja u Istanbulu, u poslednjem kolu Top 16 faze takmičenja.

Crno-beli se sada okreću borbama za odbranu trofeja u ABA ligi i domaćem šampionatu, ali je prvi prioritet pobeda nad Cedevitom u polufinalu završnog turnira regionalne lige, čime bi se obezbedio novi nastup u elitnom evropskom takmičenju.

U iščekivanju tih ključnih borbi za ocenu uspešnosti tekuće sezone, trener Partizana Duško Vujošević je u izjavi za ''Sport'' napravio osvrt na učinak njegove ekipe u Evroligi.

''Iako smo bili značajno desetkovani povredama, uspeli smo da se plasiramo u Top 16, gde smo bili ravnopravni sa ostalima. Da su nas povrede zaobišle, uveren sam da bismo se plasirali među osam najboljih u Evroligi'', uverava Vujošević.

Trener Partizana podseća i na podatak o gledanosti ekipa u dosadašnjem toku Evrolige, što po njegovom mišljenju dovoljno govori o značaju Partizana na evropskoj sceni.

''Najgledanija smo ekipa kod kuće, a druga najgledanija na gostovanjima, što je još jedna potvrda koliko smo cenjeni širom kontinenta'', zaključuje Vujošević.

On smatra i da će iskustvo iz Evrolige mnogo značiti njegovim igračima u finišu sezone.

''Cele godine vredno radimo i spremamo se za važne mečeve. Posvećeni smo ciljevima, utakmici sa Cedevitom. Ipak, pre tog meča imamo još tri u Superligi'', zaključuje trener Partizana.








Ne propustite