EK, finale - Valensija imala ''plus 30'', Uniks uzvratio furioznim finišom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.05.2014.
20:51
Izvor: Sportske.net

U četvrtak odigrana prva utakmica finala Evrokupa. Valensija stekla značajnu prednost u duelu sa ruskim Uniksom, koji je u polufinalu bio bolji od Crvene zvezde.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

U prvoj utakmici finala Evrokupa, Valensija je savladala ruski Uniks rezultatom 80:67 i na taj način stekla značajnu prednost pred revanš u Kazanju.

Ekipa Velimira Perasovića odigrala je fenomenalno prvo poluvreme, tokom koga je stekla dvadesetak poena prednosti, a na poluvremenu je na semaforu stajalo 49:27!

Ali, tu se nisu zaustavili, već su u istom ritmu nastavili i u trećoj deonici koju su dobili sa 25:17 i u poslednjih deset minuta utakmice ušli sa neverovatnih ''plus 30'' - 74:44!

Delovalo je da će već večeras biti rešeno pitanje osvajača Evrokupa, ali je u poslednjoj četvrtini viđena potpuno drugačija slika. Uniks je iskoristio opuštanje domaćina i iz minuta u minut smanjivao razliku.

To je izazivalo i sve veću nervozu u ekipi Valensije, koja odjednom nije imala rešenja za odbranu gostiju, pa je u poslednjoj četvrtini Uniks uspeo da poraz značajno ublaži, dobivši ovaj deo igre sa 23:6!

Na kraju, 13 poena razlike za Valensiju, što ako se podsetimo Zvezdinih ''plus 11'' u polufinalu, nije prednost koju tim iz Kazanja ne može da nadoknadi u revanšu.

Valensiju je večeras predvodio sjajni Delman sa 28 poena, Bojan Dubljević je upisao 12, a naš Vladimir Lučić se za 13 minuta na parketu nije upisao u strelce. Imao je dva promašaja iz igre i ostvario dva skoka.

Uniks su predvodili Veremenko sa 17 i Harangodi sa 14 poena.

Revanš je na programu 7. maja, kada će biti poznato ko će biti ovogodišnji osvajač Evrokupa.


Ne propustite