EK - Zvezda u grupi sa Radničkim i Cedevitom?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.12.2013.
19:26
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nastaviće takmičenje u Evrokupu, nakon što odigraju poslednji meč grupne faze EL a spletom okolnosti, moglo bi da se dogodi, da crveno-beli završe u "jadranskoj grupi" u kojoj bi mogao da se nađe i drugi predstavnik Srbije,

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Izabranici Dejana Radonjića još uvek zvanično nisu završili učešće u grupnoj fazi Evrolige ali im trijumf u duelu sa Lijetuvos Ritasom u poslednjem kolu ne može doneti plasman u TOP 16 fazu.

To znači da će vicešampion Srbije nastaviti evropsku odiseju u Evrokupu a već sada je poznato da će Crvenoj zvezdi Telekom jedan od rivala biti Nižnji iz Novogoroda, prvoplasirani tim grupe "F" u Evrokupu.

Dvema ekipama priključiće se trećeplasirana ekipa u grupi "B", i drugoplasirani tim grupe "H". U datom trenutku na tim pozicijama nalaze se ekipe Cedevita i Panionios ali bi lako moglo da se dogodi da se Zvezdi i Nižnjem priključe Cedevita i Radnički iz Kragujevca.

Tako bi grupa "L" u Evrokupu mogla da bude sačinjena od tri kluba članova ABA lige, od kojih bi dva bila iz Srbije.

Cedevita svakako ima veće šanse da se nađe u grupi sa Zvezdom, dok će Radnički za to ostvarenje morati da savlada Bešiktaš u poslednjem kolu grupne faze EK a da Panionios kao gost izgubi u Finskoj na gostovanju Bizonsima.

Svi učesnici druge faze Evrokupa biće poznati naredne nedelje kada budu odigrani svi mečevi grupnih faza u dva evropska takmičenja.

Ne propustite