EK - Zvezda za finale, Beograd i Srbiju! (19.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.04.2014.
10:56
Izvor: Sportske.net

Četiri decenije posle osvajanja trofeja u Kupu Kupova, KK Crvena zvezda Telekom nalazi se na korak od ispisivanja nove stranice bogate klupske istorije. U paklu "Arene" Zvezda dočekuje Uniks iz Kazanja u prvom meču polufinala Evrokupa sa željom da napravi

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

KK Crvena zvezda Telekom, "Delije", "KombankArena", Beograd i Srbije spremni su za još jedan košarkaški spektakl koji bi večeras trebalo da nam prirede puleni Dejana Radonjića.

Vicešampion Srbije dočekuje Uniks iz Kazanja u prvom meču polufinala Evrokupa sa namerom da ostvari što bolji rezultat uoči revanša koji je na programu za sedam dana.

Trener Dejan Radonjić u utorak je najavio da bi bilo kakva pobeda bila jako značajna za njegove izabranike, a kada se pogleda kvalitet i ovosezonski učinak ekipe koja stiže u goste, jasno je šta je crnogorski stručnjak želeo da kaže.

Uniks iz Kazanja slovi za favorita za osvajanje Evrokupa. Ekipa koju sa klupe predvodi selektor Grčke u tekućoj sezoni ima skor 36-2 u svim takmičenjima što dovoljno govori o kvalitetu sastava koji će se večeras suprotstaviti prvaku ligaškog dela Regionalnog košarkaškog takmičenja.

Rusi u svom sastavu imaju četvoricu igrača sa evroligaškim iskustvom među kojima su Nikos Zizis, Kostas Kajmakoglu, Jan Vujukas i Nikita Kurbanov, ali i dvojicu osvajača Evrokupa, Čaka Ejdsona i Vladimira Veremenka.

Ekipa Uniksa najbolji je defanzivni tim Evrokupa sa prosekom od 64.4 primljena koša po utakmici, a rivali ruskog sastava u proseku imaju najmanji indeks korisnosti i po pravilu šutiraju ispod 45% iz igre.

Zvezda, sa druge strane slovi za najbolji skakački tim Evrokupa a večeras igra pod nešto manjim pritiskom nakon istorijskog uspeha ostvarenog plasmanom u polufinale ovog takmičenja. "Arena" je spremna za novi spektakl a podatak da se u slobodnoj prodaji mogu naći još ulaznice za "skajboksove" govori da ni večeras crveno-belima neće manjkati podrške sa tribina.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, crveno-beli ulaze kompletni u utakmicu ali treba uzeti u obzir to da je Ivan Radenović "rovit" i da nije u potpunosti zalečio povredu kolena zadobijenu na gostovanju Ciboni u poslednjem kolu ligaškog dela sezone na "Jadranu".

Večerašnji duel dva kluba na Novom Beogradu "prvo je poluvreme" polufinalnog okršaja koji će, bez sumnje, biti rešavan za sedam dana u Kazanju.

Zvezda bi eventualnim plasmanom u finale Evrokupa došla na korak od direktnog plasmana u Evroligu ali za to ostvarenje valja preskočiti ekipu koja trenutno ima kvalitet da igra u elitnom košarkaškom takmičenju.

Utakmica Crvena zvezda Telekom - Uniks počinje u 19 časova i 30 minuta, kapije "KombankArene" biće otvorene od 17 časova a direktan prenos obezbedila je televizija B92.

Ne propustite