EL - Može li Igokea da pobedi nepravdu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.06.2013.
11:49
Izvor: Sportske.net

Pobednik ligaškog dela ABA lige i osvajač šampionata Bosne i Hercegovine pokušaće da se kroz kvalifikacije domogne grupne faze Evrolige. Na tom putu naći će se jako kvalitetni rivali, pa izabranicima Dragana Bajića neće biti lako da dođu do plasmana u eli

igokea.com
igokea.com

Povezane vesti

Košarkaški klub koji je u minuloj sezoni najviše izgubio lošim tumačenjem pravilnika Evrolige koje su čelnici regionalnog takmičenja saopštili pre početka sezone sinoć je stigao do trofeja u ligi Bosne i Hercegovine.

Ispostavilo se da Igokei za plasman u Evroligu nije bilo dovoljno to što se izborila za prvu poziciju u ligaškom delu regionalnog takmičenja, pa je na fajnal-foru osvojenim trećim mestom došla do šanse da se kroz kvalifikacije domogne elitnog takmičenja.

Za ostvarenje tog cilja Igosima će biti potrebno mnogo sportske sreće jer će kroz kup takmičenje, u kome učestvuju osam ekipa, morati da dođu do tri pobede koje bi ih odvele u grupnu fazu Evrolige.

U ovom trenutku poznata su četiri učesnika kvalifikacija za Evroligu. To su, pored Igokee, Himki (Rusija), Lijetuvos Ritas (Litvanija) i Nimbruk (Češka). Njima će se priključiti šampion Belgije i vicešampioni Nemačke i Francuske, a najverovatnije i ukrajinski Budiveljnik.

Domaćin kvalifikacionog turnira biće jedan od timova koji učestvuje u njima a žreb parova i mesto održavanja biće određeni početkom jula.

Prošle godine Kantu je kroz kvalifikacije stigao do grupne faze takmičenja pobedom nad Le Manom 80:66.

Ostaje nam da držimo palčeve Igokei da kroz veliku konkurenciju ipak izađe kao pobednik, pobedi sve nepravde i plasira se u grupnu fazu EL, čime bi u elitnom takmičenju učestvovala tri srpska kluba.

Ne propustite