EL: Prvi poraz CSKA, Barsa lako u Kaunasu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.02.2012.
20:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone zabeležili su novu pobedu u Top 16 fazi Evrolige i potvrdili dominaciju u Grupi H. CSKA doživeo prvi poraz ove sezone u Evroligi, i to na gostovanju ekipi Galatasaraja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Izgledalo je da će serija pobeda Moskovljana biti ''bez kraja'', ali je večeras Galatasaraj pokazao da ekipa CSKA ipak nije nepobediva.

Turski tim je na svom parketu slavio rezultatom 68:64 i uneo neizvesnost pred finiš takmičenja u Grupi E Top 16 faze Evrolige.

Moskovski tim je bio za nijansu bolji u prvom poluvremenu, ali je u trećoj četvrtini usledio preokret, Galatasaraj je stekao prednost koju je uspeo da sačuva do kraja.

Krstić i Teodosić su meč završili sa po 8 poena, a u pobedničkoj ekipi Džošua Šip je bio najefikasniji sa 22 poena.

U ovoj grupi juče je Olimpijakos bio bolji od Efesa, pa je stanje na tabeli sledeće:

CSKA 3-1, Olimpijakos 2-2, Galatasaraj 2-2, Anadolu Efes 1-3.

Barsa i dalje ima stopostotan učinak u Grupi H, pošto je večeras u Kaunasu savladala domaći Žalgiris rezultatom 68:57 (13:19, 17:13, 17:11, 20:15).

Domaći tim je imao blagu prednost tokom prvog poluvremena, ali je u nastavku Barselona opravdala ulogu favorita i na kraju stigla do ubedljive pobede i plasmana u četvrtfinale Evrolige.  

Najefikasniji u redovima Katalonaca bio je Navaro sa 18 poena, dok je Lorbek upisao 16. Kosta Perović je za nepuna tri minuta na parketu ostao bez poena, upisao je jedan skok.

U ekipi Aleksandra Trifunovića, Delninkaitis je bio najzapaženiji sa 17 poena, dok je Milovan Raković meč završio sa 9 poena.  

Večeras se igraju još dve utakmice Top 16 faze Evrolige. Makabi je dočekao ekipu Kantua u Grupi H, a u Grupi G Panatinaikos se sastaje sa Fenerbahčeom.



Ne propustite