EL - Šampion Evrope vezao i drugu pobedu, igra se majstorica!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 23.04.2014.
22:48
Izvor: Sportske.net

Olimpijakos je, kao i Panatinaikos, uspeo da se vrati sa 2:0 i igraće u Madridu, odnosno u Moskvi, odlučujući meč za plasman na finalni turnir. Olimpijakos je večeras protiv Reala slavio sa 71:62.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Veoma tvrda utakmica viđena je u Pireju. Igra nije bila tečna kao što smo inače navikli da bude u Realovim mečevima, ali je vrlo verovatno značaj ove utakmice uticao na obe ekipe.

Na početku meča blagu prednost imao je Real. Predvođen Dardenom, koji je bio najraspoloženiji na startu, stigao je do 6 poena prednosti u osmom minutu, ali je serijom 5-0 do kraja četvrtine, Olimpijakos doveo utakmicu gotovo u egal.

Na početku druge četvrtine razigrali su se Papapetru i Printezis i napravili preokret, donevši 10 poena prednosti Olimpijakosu. Serhio Rodrigez imao je jednu od lošijih utakmica ove sezone i domaći su to obilato koristili, ali se Rudi Fernandez pobrinuo da odu na odmor sa jednocifrenom prednošću - 37:30.

U trećoj deonici Rudi je samo nastavio gde je stao, potpuno vratio Real u egal, a Mancaris je u poslednjim sekundama vratio prednost na stranu Olija - 49:47.

Šut je jako loše služio Madriđane čitav meč, a to se naročito oslikalo u poslednjoj deonici. Jedini koji su postizali trojke na ovom meču bili su Rudi i Darden, koji su kombinovano šutirali odličnih 5 od 11, ali je zato ostatak tima šutirao 0 od 10.

Olimpijakos je takođe imao više raspoloženih igrača, sa 5 dvocifrenih košarkaša su lakše rasporedili teret u samoj završnici, dok je u Realu sve palo na pleća Rudija Fernandeza.

Real je na 3 minuta pre kraja prišao na 4 razlike, ali to je bilo sve. Promašeni šutevi Mirotića, Ljulja i Rodrigeza previše su ih koštali, Olimpijakos je slavio rezultatom 71:62 i vratio seriju u Madrid, gde će se odigrati odlučujuća, peta utakmica.

Ne propustite