EP - Srbija preko Hrvatske u predvorje četvrtfinala!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.06.2013.
15:44
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je treću uzastopnu pobedu na EP u Francuskoj, drugu u novoformiranoj grupi "F", čime je došla na korak od plasmana u četvrtfinale.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Kako je Marina Maljković najavljivala, ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije rekla svoju poslednju reč trijumfima nad Letonijom i Belorusijom na EP u Francuskoj.

Naše najbolje košarkašice ostvarile su danas treću uzastopnu pobedu na kontinentalnom šampionatu, a što je još važnije, drugu u novoformiranoj grupi "F" u kojoj se bore za plasman u četvrtfinale.

Srbija je danas savladala Hrvatsku u derbiju grupe "F", a konačan rezultat meča bio je 77:64 (23:12, 21:21, 18:18, 15:13).

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jelena Milovanović sa 19 poena i 6 skokova a pratile su je Milica Dabović sa 11 i Tamara Radočaj sa 9 poena.

Ovakav rasplet na tom susretu doveo je reprezentaciju Srbije u predvorje četvrtfinala jer naša selekcija sada ima 6 bodova sa učinkom od dve pobede i dva poraza, koje je prenela iz prve faze takmičenja.

U zavisnosti od rezultata ostalih mečeva, Srbija bi i porazom u poslednjem kolu grupe "F" mogla do četvrtfinala. Ukoliko Velika Britanija izgubi od Belorusije, Srbija bi i porazom u poslednjem kolu obezbedila palasman u četvrtfinale.

Izabranice Marine Maljković u trećem kolu grupe "F" igraju protiv Češke Republike a taj meč na programu je u nedelju.

Ne propustite