EP U20 - "Orlići" opstali u eliti

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.07.2013.
15:07
Izvor: Sportske.net

Iako za zemlju koja se ponosi košarkaškim uspesima kroz istoriju ovog sporta nije veliki uspeh, mlada selekcija Srbije izborila je opstanak u elitnoj diviziji nakon trijumfa nad reprezentacijom Izraela.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo u Talinu donelo je za mlade srpske košarkaše borbu za opstanak u društvu najboljih umesto borbe za nadmoć meću najboljima.

Izabranici Vlade Jovanovića su nakon eliminacije već u prvoj rundi takmičenja morali kroz grupu "G" da se bore ne bi li i do godine bili u "A" diviziji evropskih reprezentacija.

Na sreću, novih "šamara" za "Orliće" nije bilo jer su posle današnjeg trijumfa nad Izraelom uspeli da obezbede opstanak u elitnoj diviziji, bez obzira na učinak u sutrašnjem duelu sa Ukrajinom.


Mlada reprezentacija Srbije savladala je danas Izrael rezultatom 66:62 (18:16, 18:12, 14:19, 16:15) i tako upisala drugi trijumf u grupi "G" u kojoj se za opstanak u "A" diviziji bore još Ukrajina i Češka.

Najefikasniji u redovima reprezentacije Srbije bio je Marinković sa 15 poena, a zahvaljujući njemu, Mitroviću, Miljenoviću i Đorđeviću Srbija je tokom treće deonice prelomila meč i uspela do kraja da održi prednost nad vršnjacima iz Izraela.

U nastavku šampionata Srbija se sastaje sa Ukrajinom a taj duel biće važan samo iz perspektive rasporeda reprezentacija u grupi "G", odnosno poretka od 13. do 16. mesta.

Ne propustite