F4 Evrolige - četiri tima, jedan trofej

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.05.2012.
14:23
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Na konferenciji za medije koja je danas održana pred početak fajnal-fora Evrolige u Istanbulu, svi učesnici su se složili da se očekuju neizvesni dueli u kojima samo publika može da profitira. Za stolom su se našli i kumovi, sroski treneri, Dušan Ivković

Povezane vesti

Fajnal-for Evrolige posle dvadeset godina ponovo se održava u Istanbulu. Grad na Bosforu 1992. pokorio je Partizan a ni sada se košarkaška fešta neće završiti bez Srba. Naši košarkaši pokazaće šta znaju na parketu a treneri Ivković i Obradović predvodiće grčke timove u borbi za prestižni trofej.

Konferencija za medije koja je danas održana donela je jednu novost po pitanju zdravstvenog biltena Barselone. Najbolji igrač katalonske ekipe povredio se na treningu u Istanbulu i nije bio u mogućnosti da prisustvuje konferenciji za medije ali se u timu nadaju da će Navaro biti spreman za sutrašnje polufinale sa Olimpijakosom.

"Do prve utkamice imamo više od 24 sata. To je dovoljno vremena da Navaro bude testiran, da ispratimo kako se oseća, na kom nivou može da nam pomogne, pa da bez žurbe odlučimo hoće li igrati" rekao je trener Barselone.

Strateg Atinjana i selektor naše reprezentacije poručio je da mladost Olimpijakosa može da bude presudna u sutrašnjem meču i da se uzda u mogućnosti svojih igrača.

"Mladi smo, ali sa više energije. Ono što je najvažnije i što očekujem od svog tima jeste da nastupi bez pritiska, jer nema razloga da postoji. Nadam se odličnoj utakmici sa Barselonom" istakao je Dušan Ivković.

U drugom polufinalnom meču sastaće se CSKA i Panatinaikos koji sa klupe predvodi Željko Obradović. Srpski stručnjak nije potrošio previše reči i kratko je poručio da će Panatinaikos dati svoj maksimum da bi odbranio trofej.

"Sa ovakva četiri tima siguran sam da će ovo biti veoma dobar Fajnal for. Na Panatinaikosu je da da sve od sebe i uradi posao najbolje što može" rekao je trener Panatinaikosa.

U ekipi CSKA nastupaju dvojica naših reprezentativaca koji će pokušati sa "Armejcima" da stignu do prvog mesta na fajnal-foru. Teodosić i Krstić prvi će na parket dvorane "Sinan Erden" u petak od 17 časova.

Nakon toga na programu je drugo polufinale a novi šampion starog kontinenta znaće se u nedelju uveče.

Ne propustite