FIFA propisi ukočili i Onjila

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.02.2014.
11:12
Izvor: Sportske.net

Baš kao u slučaju Abubakara Oumarua čiji je transfer u Partizan propao zbog činjenice da je već nastupao za dva kluba u jednoj sezoni, FIFA propisi 'ukočili' su i Ifeanija Onjila koji je trebalo da bude prosleđen na pozajmicu ili prodat tokom zimskog prel

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda morao je da zadrži tamnoputog napadača Ifeanija Onjila u svojim redovima iako je za nekadašnjeg fudbalera Javora tokom zime bio planiran transfer ili pozajmica.

Nigerijac se nije uklopio u Zvezdi zbog čega je odigrao svega pet utakmica tokom jesenjeg dela sezone a Slaviša Stojanović ga nije ni poveo na prvi deo priprema u Sloveniji.

Iako je zvaničan razlog za Onjilov ostanak u Beogradu bio nedostatak vize za ulazak u zemlje EU, jasno je da je Nigerijcu tražen angažman kojim bi klub zaradio a igrač dobio minutažu koju želi.

Postojala je mogućnost da Onjilo bude pozajmljen Javoru ali i interesovanje rumunske Univerzitatee iz Krajove koja se našla u istom problemu kao i Partizan u slučaju Abubakara Oumarua.

Onjilo je u tekućoj sezoni već nastupao za Javor i Zvezdu zbog čega ne bi mogao da bude registrovan u rumunskoj ekipi zbog čega su čelnici Univerzitatee stopirali pregovore.

Jasno je, međutim, da je Onjilov ostanak na "Marakani" samo privremen i da će već tokom letnjeg prelaznog roka Nigerijac verovatno spakovati kofere i napustiti Crvenu zvezdu.

Ne propustite