Francuzi u rebusu - Ko će da postiže golove?

Autor: Vladimir Nestorović
subota 14.06.2014.
14:02
Izvor: Sportske.net

Zvuči fascinantno, ali nijedan fudbaler iz selekcije 'Trikolora' još uvek nije zatresao mrežu protivnika na SVetskom prvenstvu. Da li će se to promeniti na ovom 'Mundijalu'?

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Svetski šampion iz 1998. i finalista SP iz 2006. godine mora pronaći način da popravi realizaciju. Francuzi su peti favorit za osvajanje 'Mundijala' u Brazilu, ispred Italije, Engleske i Portugala. Međutim, to ništa neće značiti ukoliko neko ne počne da rešeta protivničke golmane.

Francuski reprezentativci imaju manje postignutih golova za nacionalni tim (samo 54) od 30 učesnika Svetskog prvenstva, a jedina gora selekcija od njih je Alžir sa 42. Na primer, Japanski reprezentativci su postigli 120, Kamerun 106, Južna Koreja 92, Honduras 91, Iran 85.

Razlog za ovu statistiku treba tražiti i u činjenici da je u pitanju drastično podmlađen sastav, kao i to što je Riberi zbog povrede otpao u poslednjem trenutku, ali kako objasniti podatak da nijedan reprezentativac 'Trikolora' nema gol na 'Mundijalu', a da je samo Joan Kabaj pogađao na završnicama velikih takmičenja (EURO u Ukrajini 2012. godine).

Francuska se muči ispred protivničkog gola još od odlaska Tijerija Anrija, a Karim Benzema i Olivije Žiru nisu uspeli dostojno da ga zamene.

Možda će sreću selektoru Dešamu doneti neki novi klinci - Antoan Grizman, Pol Pogba ili Loik Remi? Šta vi mislite?

Ne propustite