Gasprom spremio novu "injekciju" za Zvezdu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.08.2013.
21:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Generalni sponzor Fudbalskog kluba Crvena zvezda spreman je da ubrizga dodatnih 2 miliona i 300 hiljada evra u kasu vicešampiona Srbije, kao što je to učinio prethodne godine.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Čelnici fudbalskog kluba Crvena zvezda uskoro bi trebalo da potpišu aneks ugovora sa naftnom kompanijom Gasprom kojim bi pred početak naredne sezone klub dobio 4.5 miliona evra na ime sponzorstva umesto planiranih 2.2 miliona evro novčanica.

Potpredsednik Crvene zvezde zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je danas da će taj fudbalski klub obnoviti saradnju sa Gaspromom, kao i da će ugovor biti povećan.

"Gasprom je prepoznao u Zvezdi pravi brend i nastavlja saradnju sa Crvenom zvezdom. Ugovor je povećan na četiri i po miliona evra. Ugovor će biti potpisan u narednim danima", rekao je Čović agenciji Beta.

Ovo nije privi put da Gasprom povećava godišnju sumu ulaganja u Zvezdu jer je sredinom 2012. godine tadašnje rukovodstvo potpisalo aneks koji je podrazumevao iste odredbe kao i ovaj koji bi trebalo da bude potpisan narednih dana.

Jedina razlika je u tome što je Gasprom tada ponuđenu "povišicu" uslovio promenom uprave na "Marakani" pa je novac legao tek početkom 2013. godine.

Novi sporazum ostaće na snazi sve do isteka ugovora, u leto 2015. godine. Ovo će ukupno ulaganje “Gasproma” u Zvezdu značajno uvećati, jer će klub s "Marakane" od moćnog sponzora na kraju prihodovati ukupno 18.000.000 evra na petogodišnjem nivou, umesto 11.000.000 na koliko je sklopljen dogovor u julu 2010.

Ako se tome doda da je letos ruska kompanija dala 1.2 miliona evra na ime kratkoročne pomoći kako bi Zvezda izašla iz blokade, jasno je da Gasprom daje i više nego što prema rezultatima Zvezda zaslužuje da dobije.

Ne propustite