Goloruki protiv "armije" (20.45)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 18.10.2012.
16:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan nastavlja takmičenje u Evroligi utakmicom protiv moskovskog CSKA u duelu koji je proglašen utakmicom kola.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Izabranici Duleta Vujoševića večeras igraju svoj premijerni evropski duel pred dmaćom publikom.

U Beograd stiže favorizovani CSKA, ekipa sastavljena od vrhunskih košarkaša koji će na megdan izaći Vujoševićevoj mladosti.

„Imamo izuzetno mlad tim za Evroligu. Napravili smo projekat koji treba da serealizuje na duži niz godina, da se obezbedi kontinuitet. U takvom slučaju, osilacije su očekivane, potrebno nam je strpljenje.“, rekao je trener Vujošević koji je svestan različite situacije u kojoj se nalazi njegov tim i ekipa CSKA.

„Ekipa CSKA i ove godine je napravila budžet, pa iz njega i tim i stručni štab koji pretenduje na osvajanje Evrolige. Ne smatram je izrazitim favoritom u tom nekom smislu, ali svakako jeste u najužem krugu pretendenata na osvajanje Evrolige. Početak je sezone, ekipe nisu do kraja razigrane i nisu u punoj formi, ali siguran sam da će utakmica predstavljati za poznavaoce košarke jednu stvarno lepu priliku za uživanje, a nadam se da će navijači Partizana, kao i svi u hali, imati dodatnog razloga za zadovoljstvo“, istakao je trener crno-belih.

Svoje mišljenje o današnjem meču izneo je i trener gostiju Etore Mesina koji je napomenuo na se uvek rado vraća u Beograd, mesto koje pamti po odličnoj atmosferi i publici koja voli i poznaje košarku.

Ta publika će večeras ponovo biti šesti igrač na terenu, u to se uzda i trener Vujošević.

„Naravno da u Pioniru nikome nije lako da igra, jer ima specifičnu atmosferu hala obično kada su ovakvi događaji u pitanju ispunjena do poslednjeg mesta. Ja sam ubeđen da će sala biti ispunjena do poslednjeg mesta, to ekipi puno znači i obično u takvim uslovima u stanju su da prevaziđu i neke trenutne objektivne mogućnosti i da sa sinergijom sa publikom uz ekstraordinarnu motivaciju naprave nešto što je u košarkaškom smislu neka vrsta čuda ili podviga", zaključio je trener Partizana.

Utakmica kola, duel između Partizana i CSKA se igra u 20.45.


Ne propustite