Grobari: ''Stop represiji!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.11.2012.
17:06
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Dan posle 143. večitog derbija i dešavanja na ulicama Beograda uoči duela na Marakani, navijači Partizana oglasili su se saopštenjem u kome tvrde da pojedini mediji pokušavaju da ''etiketiraju Grobare u lošem kontekstu''.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Saopštenje ''Grobara'' objavljeno je u nedelju na zvaničnom sajtu Partizana, a u njemu se ističe i da se jučerašnji navijački sukob pre početka derebija nije odigrao između podeljenih grupa navijača crno-belih.

S tim u vezi, Grobari izražavaju sumnju da pojedini mediji žele samo navijače Partizana da predstave u lošem svetlu, a da se dovođenje Zvezdinih navijača ''mora izbeći po svaku cenu''.

Saopštenje navijača Partizana prenosimo u celini.

''Nakon laži koje su pojedini novinari izneli, a vezno za današnje sukobe u Beogradu koji su se odigrali pre derbija, želimo da javnost i navijački svet obavestimo o događajima koji su ceo Beograd podigli na noge.

Pomenuti sukob nije se odigrao između Grobara tj. između pojednih grupa navijača Partizana, kako su mnogi mediji izveštavali u toku dana. Zahtevamo da se Grobari i grupe navijača Partizana ne etiketiraju bez potrebe, izmišljenim i fabrifikovanim pričama.

To što su pohapšeni samo navijači Partizana ne govori da su se tukli Grobari, već da je jedna velika navijačka pobeda morala da se predstavi i iznese javnosti u sasvim drugom svetlu. Etiketiranjem Grobara, navijača koji se mesecima provlače u lošem kontekstu i koji se redovno opisuju kao loši momci, opravdavate ono što se stvarno desilo.

Napad na navijače Partizana od strane navijača Zvezde je nešto o čemu je danas najmanje potrebno da se priča. Tendenciozno predstavljanje Grobara u lošem svetlu odgovora celoj javnosti, plaćenim novinarima i njihovim nalogodavcima. U momentu kada je Zvezdu potrebno veličati, spasiti, oživeti, dovođenje njenih navijača u loš kontekst se mora izbeći po svaku cenu.

Ne verujemo ni da navijači Zvezde vole da budu proglašeni za navijače Partizana, čak i kada su poraženi, samo da bi se sve gurnulo pod tepih. Novo hapšenja Grobara nije nešto čemu se radujemo, ali jeste stav i hrabrost koji su pokazali. Stop represiji, sada možemo komotno da kažemo, samo nad navijačima Partizana'', kaže se u saopštenju navijačke grupe Grobari Jug, uz poruku ''Mi smo Grobari, najjači smo najjači''.

Ne propustite