Heroji dana su vunderkind iz Finske i bivši plej Partizana

Autor: Boban Filipović
četvrtak 31.08.2017.
23:53
Izvor: Sportske.net

Prvi dan na Evrobasketu je obeležilo jedno veliko iznenađenje, u kom je vodeću ulogu imao mladić kome se previđa velika NBA karijera.

EPA-EFE/COMPIC/MARKKU OJALA
EPA-EFE/COMPIC/MARKKU OJALA

Povezane vesti

Lauri Markanen, zapamtite ovo ime.

Reč je o 20-godišnjem supertalentovanom centru finske reprezentacije, američkom đaku, koga su ove godine sa drafta pokupili Minesota Timbervulvsi kao sedmog pika, a onda prosledili prava na njega Čikago Bulsima u sklopu velikog trejda u kom su doveli Džimija Batlera.

Markanen
EPA/JASON SZENES

Markanen je zablistao danas protiv Francuske u Helsinkiju i nazaslužniji je što su Finci priredili veliko iznenađenje.

Bio je igrač utakmice sa 22 postignuta poena (7/12 za dva, 2/3 za tri, 2/2 penali) i 7 skokova, mada je ulogu junaka podalio sa bivšim pelejmejkerom Partizana Džamarom Vilsonom, koji je u finišu regularnog toka utakmice dao koš za pordužetak, a u finišu produžetka pogodio za pobedu.

Opširnije o senzaciji iz Helsinkija čitajte OVDE.

dzamar vilson
EPA-EFE/COMPIC/MARKKU OJALA

U okviru grupe A, čji je domaćin glavni grad Finske, u matine tereminu, na premijeri Evrobasketa, Slovenija je na krilima Gorana Dragića opravdala ulogu favorita protiv Poljske i slavila sa 90:81, a tokom popodneva Grčka je bila vrlo ubedljiva protiv Islanda - 90:61.

Odigrana su i tri meča u grupi B, u Tel Avivu.

Denis Šreder je odigrao simultanku protiv Ukrajine i vodio Nemce do pobede rezultatom 75:63, Gruzija je od starta demonstriral da bi mogla da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja i predvođena sjajnim Tokom Šengelijom oborila na pleća aktuelnog vicešampiona Evrope Litvaniju (79:77), dok je Italija kombinaciom jake odbrane i odličnog šuta za tri poena (13/27) rutinski dobila domaćina ove grupe Izrael sa 69:48.

Sutra kreću nadmetanja u grupama C i D, a portal 'sportske.net' vas obaveštava da ima svog izveštača u Istanbulu, pa će čitaoci u svakom momentu biti u toku šta se dešava u taboru 'Orlova'.

Ne propustite