Hihon u plej-ofu, Mursija i Las Palmas na putu do Primere!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.06.2014.
20:32
Izvor: Sportske.net

Utakmicama 42. kola završeno je takmičenje u španskoj Segundi, barem kada je ligaški deo sezone u pitanju. Sporting Hihon naših Dejana Lekića i Stefana Šćepovića igraće u plej-ofu za plasman u Primeru a od ranije je poznato da će Eibar i Deportivo direktn

realsporting.com
realsporting.com

Povezane vesti

Ligaški deo sezone u španskoj Segundi završen je utakmicama 42. kola, čime smo dobili odgovor na pitanje ko su klubovi koji će kroz plej-of pokušati da se domognu Primere a koji će se timovi u narednoj sezoni takmičiti u nižem rangu.

Od ranije je bilo poznato da će Eibar i Deportivo La Korunja u Primeru kao dve prvoplasirane ekipe. Imajući u vidu regulativu španskog Saveza, postoji šansa da Eibar ne zaigra u Primeri o čemu smo već pisali ali više o tome znaće se tokom leta.

Za ljubitelje fudbala u Srbiji svakako je najvažnije da je Sporting iz Hihona, za koji nastupaju naši Dejan Lekić i Stefan Šćepović, izborio plasman u plej-of kroz koji će još jedan tim izboriti mesto u Primeri.

Sporting je danas slavio protiv Tenerifa rezultatom 3:0 (3:0) a srpski internacionalci postigli su po jedan pogodak u trijumfu svog tima. Opširnije o toj utakmici OVDE!

Na taj način ekipa iz Hihona izborila se za petu poziciju na tabeli sa 64 osvojenih bodova, što znači da će se u polufinalu plej-ofa sastati sa Mursijom koja je završila sezonu na četvrtoj poziciji sa bodom više.

Drugi polufinalni par činiće Barselona B i Las Palmas, s tim što treba napomenuti da Barselona B neće moći u Primeru jer prvi tim tog kluba već igra u elitnom rangu takmičenja.

U polufinalu plej-ofa igraju se po dva meča baš kao i u borbi za mesto koje vodi u Primeru. Nadamo se da će Sporting uz pomoć Dejana Lekića i Stefana Šćepovića uspeti da se izbori za plasman u viši rang jer bi na taj način bila krunisana sjajna sezona dvojice srpskih internacionalaca.

Iz lige su ispale ekipe Mirandesa, Real Madrida B, Haena i Herkulesa.

Ne propustite