Hrabro, pa šta bude...

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.10.2012.
19:04
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana imaće priliku da u Milanu bar donekle poprave lošu sliku o srpskom fudbalu, koja je dodatno pogoršana poslednjim neuspesima reprezentacije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Naravno, odmah se postavlja pitanje koliko su realne mogućnosti ovog tima crno-belih da tako nešto i učini, ali u njihovim redovima preovladava uverenje da se mora hrabro ući u duel sa velikim favoritom i da bi u tom slučaju šanse šampiona Srbije mogle da budu značajno veće.

''Čast je igrati protiv Intera, ali ih se ne plašimo, nećemo da budemo samo statisti'', poručuje vezista Partizana i mladi reprezentativac Srbije Saša Marković, a prenosi list ''Danas''.

Na prvi pogled povoljna okolnost je što će Inter nastupiti u kombinovanom, podmlađenom sastavu, ali je s druge strane jasno da će igrači kojima Stramaćoni bude ukazao priliku da zaigraju, dati sve od sebe da se dokažu protiv crno-belih i eventualno izbore za veću minutažu i u Seriji A.

Vermezovićevi izabranici će, opet, pokazati da li su, kako su najavljivali posle poraza u Kazanju, izvukli pouke iz tog meča, jer bilo bi previše da se ponove početničke greške u odbrani kao protiv Rubina.

Ono što je, s tim u vezi, nova okolnost za crno-bele jeste činjenica da će prvi put u Ligi Evrope ove sezone nastupiti bez golmana Stojkovića. Njegova alternativa Nikola Petrović biće na velikim iskušenjima na svom evropskom debiju, ali će mu to biti i sjajna prilika da se na najbolji način predstavi na velikoj sceni i eventualno ozbiljnije konkuriše za prvi tim i posle Stojkovićevog oporavka.

Dosta je pretpostavki, ali sigurno je da se crno-beli dobrom rezultatu mogu nadati samo ako prikažu najbolju partiju ove sezone. Ako ne budu na višem nivou u odnosu na prethodne evropske mečeve ove sezone i ponove stare slabosti, mogu očekivati samo častan poraz...







Ne propustite