I Lev vidi Lama kao veznog, da li greši?

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 09.06.2014.
20:48
Izvor: Sportske.net

Filip Lam je ove sezone sa pozicije beka prebačen na poziciju zadnjeg veznog. Kapiten Bajerna je i na toj poziciji pružao sasvim dobre partije, do polufinala sa Realom, kada se videlo da je bio mnogo potrebniji na poziciji beka. Da li i Nemačka više gubi

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Na poslednjim mečevima za reprezentaciju i selektor Nemačke Lev je koristio kapitena Bajerna kao zadnjeg veznog igrača. Lam je prethodne dve godine bio možda i najbolji bek na svetu, pa mnoge čudi to prebacivanje, mada je Lam svakako klasa za sebe i dokazao je da može da odradi posao i na novoj poziciji.

Ipak, postavlja se pitanje da li Nemačka time više gubi nego što dobija? Na toj poziciji može igrati i Groskrojc, mada se on ističe više svojim napadačkim nego odbrambenim veštinama, ali i Boateng, kojem pozicija desnog beka nije primarna pozicija.

Sa druge strane, na poziciji zadnjeg veznog Nemci imaju Krosa i Švajnštajgera, koji su takođe uigrani iz Bajerna, ali i Samija Kediru, koji je proteklih nekoliko godina bio standardan na toj poziciji.

Kada se tako postave stvari, prilično je čudna odluka Leva da prati Gvardiolin recept, pogotovo ako se ima u vidu polufinalni dvomeč Lige šampiona između Reala i Bajerna, ali iskusni nemački internacionalac nema problem sa tim, i spreman je da igra na poziciji defanzivnog veznog i u reprezentaciji.

"Ne znam na kojoj ću poziciji igrati. Poslednju pripremnu utakmicu sam odigrao na poziciji veznog, pa očekujem da tu igram i u Brazilu. U svakom slučaju nije na meni da to kažem, moje je da igram.

Pitajte selektora Leva
", odgovorio je Lam na pitanje nemačkih novinara u vezi poziciji koju će igrati.

Prvenstvo počinje uskoro, ostaje nam da vidimo.

Ne propustite