Igokea overila prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.03.2013.
22:02
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u Laktašima. Igokea pobedom nad Krkom osigurala prvo mesto na kraju ligaškog dela sezone u ABA ligi!

igokea.com
igokea.com

Povezane vesti

Nezaboravnu sezonu, najbolju u klupskoj istoriji, košarkaši Igokee krunisali su osvajanjem prvog mesta kolo pre kraja ligaškog dela sezone.

Tim iz Laktaša je u 25. kolu pred svojim navijačima savladao ekipu Krke rezultatom 84:75 i tako ponovo ima pobedu više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, presudnu za osvajanje čelne pozicije pred završni turnir.

Krka je, inače, pružila sasvim solidan otpor favorizovanom rivalu, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su gosti imali i vođstvo i na poluvreme otišli sa prednošću od tri poena razlike - 44:41.

Ipak, već u trećoj deonici Igokea uspeva da odgovori na pravi način, vrati prednost na svoju stranu i do kraja je nije ispuštala.

Branko Jorović je pružio još jednu odličnu partiju u pobedničkoj ekipi sa 24 poena, a zapažen je bio i Edvards sa 17. Kod gostiju najefikasniji Lorbek sa 18 i Smodiš 17.

Prethodno su u nedelju popodne odigrane još dve utakmice, a pobede su takođe ostvarile domaće ekipe. Solnok je savladao Zadar rezultatom 90:79, a Cedevita je slavila u zagrebačkom derbiju protiv Cibone, rezultatom 92:78.




Ne propustite