Ivan Grujin: "Stvorićemo uslove za Evropu"

Autor: Kragujevac.Sportske.net
sreda 06.03.2013.
15:09
Izvor: Sportske.net

Predsednik Radničkog Ivan Grujin rekao je da će Radnički ukoliko se domogde igranja u Evroligi uraditi sve što je u njegovoj moć da se utakmice tog takmičenja igraju u hali Jezero u Kragujevcu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin rekao je da je nabitnije da ekipa nastavi pobedničku seriju do kraja regularnog dela lige, jer samo tako Radnički može da razmišlja o F4 i Evroligi. Takođe je i rekao da igrači moraju da se fokusiraju na svoj zadatak, a da će menadžment kluba obaviti svoj.

"Ima još da se igra, pred nama su tri poslednja kola ABA lige. Ne želimo da skrećemo pažnju igrača i stručnog štaba sa najbitnijeg - pobednički završiti regularni deo Jadranske lige. Tek to može da nas odvede na Fajnal for. Ako se domognemo F4, to je već utakmica ili dve i nikad se ne zna šta koji tim može da ostvari. Imperativ u Radničkom je da se domognemo takmičarskog cilja s početka sezone, a to je - mi u Evropi. Primarno je to Evrokup i dalje, a dajemo sve od sebe da takmičarski osvojimo pravo i na Evroligu," rekao je Grujin.

On je dodao i da se Jadranska liga sledeće godine igra u Jezeru i da nema govora o izmeštanju kluba. Još je i rekao da će Radnički uraditi sve da se evroliga, ukoliko je se Kragujevčani domognu, igra u hali Jezero.

"Najpre, da ne bude dileme, Jadranska liga ostaje da se igra u Jezeru. Nema reči o izmeštanju kluba iz prestonice Šumadije. Još sad se oštrimo za petu sezonu ABA lige ovde jer smo statusno uznapredovali. Radnički je kragujevački klub, ovde smo registrovani, tu nam je sedište, tu ćemo igrati. U slučaju da se domognemo Evrolige, obezbedićemo maksimalne uslove da bismo igrali u Jezeru," dodaje Grujin.

Grujin kaže da Radnički ukoliko se domogne Evrolige neće prepustiti nikome mesto ako njihova hala ne bude zadovoljavala kriterijume. Takođe je i rekao da je ekipa ove godine igrom zaslužila da se nađe u Evropi.

"Ako naša hala ne prođe kriterijume Evrolige, nećemo se odreći prava da igramo, niti prepuštati bilo kome. To je vrhunac za svaku ekipu na našem kontinentu. Kad su drugi odustajali od Evrokupa, mi se nismo grabili jer to nisu doneli naši rezultati. Sada smo u drugačijoj poziciji, ono što zaslužimo to ćemo i igrati. Budemo li prinuđeni, pronaći ćemo alternativnu dvoranu za taj novi rang takmičenja Radničkog u narednoj sezoni," kaže Grujin.

Grujin je spomenuo da Radnički ima ključ za ostvarenje interesa, i da bi nova hala bila u interesu KK Radničkog, već i celokupnog dvoranskog sporta u gradu.

"Dugoročnije gledano, za dobijanje nove dvorane Radnički ima svoj homogeni kvartet: Klub-trener Nikolić-gradonačelnik Stevanović-počasni predsednik Dinkić. Sve do sada smo obistinili, imamo ključ za ostvarenje i takvog interesa, a on prevazilazi okvire KK Radnički, tiče se celokupnog dvoranskog sporta u srcu Šumadije" rekao je Grujin.

Ne propustite