Ivelja: "Šansa Partizana u pas igri"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.08.2012.
11:44
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Bivši fudbaler OFK Beograda koji je imao prilike da sa svojom Olimpijom oseti snagu norveškog Tromsa poručio je crno-belima da izbegavaju grubu igru i da loptu drže na zemlji ukoliko žele plasman u grupnu fazu LE.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Đorđe Ivelja nastupa za ljubljansku Olimpiju koja je pre nešto više od tri nedelje izgubil dvomeč sa norveškim Tromsom.

U Ljubljani nije bilo golova a Tromso je plasman u dalji tok takmičenja obezbedio golom u drugom produžetku.

"Naš duel u Ljubljani spada među najdosadnije utakmice koje sam igrao u životu. Za 90 minuta i mi i oni smo imali po jednu priliku, s tim što Norvežani sigurno nisu nijednom uspeli da vežu više od pet dodavanja. Pokušavaju nešto na tuču i borbu da izvuku, a u revanšu su nam dali gol iz jedine prilike posle kornera u 115. minutu" rekapitulira Ivelja dvomeč sa Norvežanima.

Srpski internacionalac uveren je da crno-beli mogu do plasmana u grupnu fazu LE ali će za to morati da primene recept koji podrazumeva igru pasova protiv ekipe Tromsa.

"Osnovni utisak o njima je da igraju disciplinovano i organizovano, kao i to da im je tehnika slabija strana, zato Partizan mora da spusti loptu na zemlju i svoju priliku traži u pas igri. Fudbaleri Partizana moraju da izbegavaju žestoke duele, jer u tom segmentu Tromso dominira. U njihovoj igri se sve vrti oko centralnog veznog igrača Itergarda Jensena, i ako se on zaustavi, obavljen je najveći deo posla" konstatuje Ivelja.

Ekspedicija Partizana jutros je otputovala za Norvešku a večeras će u Trosmu imati trening od 19 časova.

Ne propustite