Janković ne menja stav: ''Sve je izazvala nevaspitana reakcija Denija Rouza!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.10.2012.
16:21
Izvor: Sportske.net

Selektor mlade reprezentacije Srbije koga, eto, engleski mediji već ''smenjuju'', izjavio je danas da nije dobro što se javno mnjenje u Srbiji kreira na osnovu tekstova i reakcija na Ostrvu. On tvrdi da je još u poluvremenu meča u Kruševcu bio očevidac pr

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Selektor ''Orlića'' Aleksandar Janković danas je gostovao na TV Prva u emisiji ''Stav Srbije'', čija je tema bilo sve ono što se dešavalo u Kruševcu 16. oktobra, kao i posledice koje još uvek očekujemo. 

Janković žali što su se srpski mediji, po njegovom mišljenju, odmah uključili u kampanju svojih engleskih kolega, ne interesujući se pritom za izveštaj delegata tog meča.

''Povod za sve što se desilo je nevaspitana bezobrazna reakcija Denija Rouza. Mogu da kažem da će javnost posle svega biti iznenađena kad se pojave snimci bezbednosnih kamera. Zato mi smeta što su naši mediji unapred osudili nas, a nisu čekali izveštaj delegata'', izjavio je Janković.

On je zatim otkrio i detalj iz poluvremena utakmice u Kruševcu. 

''U poluvremenu sam, recimo, bio očevidac kada su engleski 'bezbednjaci' insistirali od delegata da u izveštaju napiše da ima rasizma. On je to odbio, ali je celo drugo poluvreme proveo na dva metra od mene i mog kolege Pirsa i posle svega ponovo nije naveo da je bilo rasizma'', izjavio je Janković i poručio da krivica treba da se individualizuje, a ne da ''hiljade navijača ispašta zbog 10-20 pojedinaca''... 

On se osvrnuo i na događaj iz Čempionšipa, kada je navijač Lidsa utrčao na teren i udario golmana Šefilda.
 
''Eto, mi smo kreirali javno mnjenje na osnovu izveštaja iz Engleske, a videli ste šta se događalo u Lidsu. Pa, kod nas toga nikad nije bilo...'', tvrdi Janković.

Na kraju pomenute emisije, Janković je prokomentarisao i sve glasnije zahteve za smenu selektora A reprezentacije Siniše Mihajlovića.

''Shodno srpskom mentalitetu, bili bismo skloni da Mihu kandidujemo za predsednika Srbije, ako naša reprezentacija pobedi u Zagrebu'', ''poentirao'' je Janković.

Ne propustite