JSL: Crvena zvezda - Voždovac (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 29.03.2014.
17:14
Izvor: Sportske.net

Lider na tabeli domaćeg šampionata savladao je Voždovac rezultatom 5:1 i tako povećao prednost nad Partizanom na četiri boda.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U završnici meča Kovačević je imao priliku da se upiše u strelce a Mrđa da postigne het-trik ali je Supićeva mreža ostala mirna, pa je Zvezda upisala 16. ovosezonski trijumf rezultatom 5:1!

Lucidnim pokušajem Nenada Milijaša iz slobodnog udarca Zvezda je umalo postigla šesti pogodak ali je Nemanja Supić teškom mukom uspeo da stigne do druge stative i sačuva mrežu.

Slaviša Stojanović napravio je drugu izmenu u 72. minutu poslavši oporavljenog Marka Petkovića na teren umesto rovitog Nikole Mijailovića. U 77. minutu na teren je ušao Rakić a zamenjen je Lazović.

U 65. minutu meča na severnoj tribini priređena je bakljada i vatromet kojim su navijači Crvene zvezde već počeli da slave 16. pobedu u sezoni.

Slaviša Stojanović menja formaciju posle petog gola pošto na teren šalje Vukana Savićevića a na klupu ide nezadovoljni Dauda koji je teško podneo to što je baš on morao na klupu.


Što nije "pošlo za nogom" Lazoviću jeste Mrđi samo minut kasnije. Milijaš je uposlio najboljeg strelca lige a loša ofsajd zamka gostiju omogućila je Mrđi da izađe sam pred Supića i matira ga drugi put na večerašnjem susretu za prednost Zvezde od 5:1!


Imala je Crvena zvezda dve poluprilike od početka drugog dela meča ali je Lazović propustio najbolju u 61. minutu. Mijailović je prošao po levoj strani, uposlio Lazovića, ali je strelac trećeg pogotka za domaće bio neprecizan.

Loše je bila postavljena odbrana Crvene zvezde u 54. minutu što je iskoristio Danilo Sekulić i iz dva pokušaja uspeo da savlada Bobana Bajkovića i samnji prednost domaćih na 4:1!

Božić i Karakljajić pripretili su Bajkoviću u 50. i 53. minutu a nagrada za trud stigla je već u 54. minutu kada Voždovac postiže gol i smanjuje prednost crveno-belih.

Početak drugog dela igre doneo je inicijativu gostiju koji su shvatili da gore od izdanja iz prvog poluvremena ne može.

Završeno je prvo poluvreme duela Crvene zvezde i Voždovca a čini se da je ekipa Slaviše Stojanovića odigrala najbolje poluvreme u tekućoj sezoni i tako već rešila pitanje pobednika iako do kraja ima da se igra još 45 minuta.


Najbolji strelac Jelen Superlige iskoristio je upotrebljiv pas Abiole Daude i lako matirao Nemanju Supića za vođstvo domaćih od 4:0!


Ako je bilo dileme oko pitanja pobednika do 44. minuta, Dragan Mrđa je minut pre odlaska na odmor otklonio sve sumnje oko toga ko će danas odneti tri boda sa terena "Marakane".

Ušao je prvi deo meča u završnicu a Voždovac preko Božića i Marušića dolazi do dve solidne prilike koja ipak ne donose promenu rezultata.

Domaćin je pogotkom Darka Lazovića praktično već rešio pitanje pobednika ali je Dauda mogao lako da učini vođstvo Crvene zvezde većim da je u 36. minutu malo koncentrisanije ušao u stopostotnu priliku koju je poslao u nepovrat lošim udarcem ka Supićevom golu.


Kazna za Babovićev promašaj stigla je već u 32. minutu posle sjajne kombinacije Daude i Ninkovića i rutinske realizacije Darka Lazovića. Nesebično je Ninković dodao loptu Lazoviću a Čačanin je postigao prvi pogodak od kada se oporavio od povrede i povisio na 3:0!


Mogao je Voždovac do prvog pogotka na meču već iz drugog udarca ka golu Bobana Bajkovića, ali je šut Stefana Babovića završio tik pored leve stative.


Mrđa je primio loptu po desnoj strani i nakon kraćeg trka upuslio Abiolu Daudu, a Nigerijac sa lakoćom šalje loptu u donji desni ugao Supićevog gola i donosi prednost Crvenoj zvezdi od 2:0!


Nije dugo trebalo crveno-belima da stvore novu odličnu priliku, jer već u 29. minutu kreće kontranapad koji se ispostavlja koban za goste.

U 27. minutu Lazović odlično izvodi prekid sa leve strane, pronalazi Milijaša na "penalu", ali strelac vodećeg gola za domaće biva zaustavljen sjajnom intervencijom Nemanje Supića.

Nakon vodećeg gola rasplamsala se borba pa je Dauda propustio odličnu priliku već u 23. minutu. Dva minuta kasnije Voždovac dolazi do prve prilike ali Dukićev udarac odlazi visoko preko gola.


Nenad Milijaš oprobao je šut sa distance, lopta je doskakutala do Supića ali je golman Voždovca lošom intervencijom kumovao vođstvu crveno-belih od 1:0!


Pritiskali su fudbaleri Crvene zvezde goste od početka susreta ali je već prvi pravi udarac u gol Nemanje Supića završio iza njegovih leđa.

Počeo je duel na "Marakani" a na početku možemo da konstatujemo da je kapiten Voždovca iskoristio pravo izbora i odlučio da domaćin napada ka severnoj tribini, nešto što nije uobičajeno za crveno-bele koji preferiraju da tokom prvog dela meča napadaju ka "jugu".

Vicešampion Srbije dočekuje ekipu Voždovca u okviru 21. kola Jelen Superlige rešen da uveća prednost u odnosu na "večitog rivala" i revanšira se "Zmajevima" za jesenašnji poraz na Vračaru.

CRVENA ZVEZDA - Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović (od 72' Petković), Kovačević, Lazović (od 77' Rakić), Milijaš, Ninković, Mrđa, Dauda (od 62' Savićević)

VOŽDOVAC: Supić, Dukić, Dragović, Vasiljević, Projić, Božić, Sekulić (od 87' Tripković), Babović, Marušić, Obradović (od 38' Karakljajić), Pavićević (od 60' Nikolić)

Ne propustite