JSL - Valjda je počelo proleće...

Autor: Boris Jovanović
subota 30.03.2013.
09:59
Izvor: Sportske.net

Vreme protiv fudbala u martu, šampionat se nastavlja posle dvodnevne pauze. Sa Pinto debituje, Partizan bi što pre da završi posao, derbi u Jagodini...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Dvonedeljna pauza je valjda bila dovoljna da razveje neke iluzije o srpskom fudbalu, sada se vraćamo na domaće terene koji su pravo lice igre.

Na programu je 20. kolo, manje-više većina stvari je rešena, Partizan ima ogromnu prednost, ali bi crno-beli što pre da završe posao.

Šampion gostuje u Kuli, to je poslednji meč kola, igra se u nedelju. Vermezović i njegovi igrači žele da trijumfima u Kuli i Užicu pripreme teren za derbi sa Vojvodinom narednog vikenda.

Crvena zvezda će ugostiti Radnički, trebalo bi da na klupi debituje Sa Pinto, rival je kragujevački Radnički koji je sačuvao nadu pobedom nad Hajdukom. Prošle godine Kragujevčani su šokirali "Marakanu" golom u poslednjim minutima, ali taj tim je bio mnogo bolji nego ovaj sadašnji, tačnije bio je u vrhu, dok je sada jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

Derbi je sudar Jagodine i Vojvodine, ova dva tima su u vrhu, Jagodinci bi trijumfom učvrstili četvrtu poziciju koja vodi u Evropu, ali se i primakli Voši.

Šansu vreba Sloboda koju čeka gostovanje na "Karaburmi" protiv rasterećenih "Romantičara". Rad gostuje u Borči protiv BSK koji se bori za opstanak, Spartak dočekuje Pazarce koji još nisu bezbedni, a zbog oštećenog "Karađorđa", Donji Srem će Javor ugostiti na svojoj "Suvači" koja će eto, prinudno i privremeno imati premijeru u eliti.

Smederevo je već otpisano, "Oklopnici" imaju samo 9 bodova, protiv Nišlija bi na domaćem terenu mogli da potpišu kapitulaciju.

20. kolo:

Subota:

BSK - Rad 14:30
OFK Beograd - Sloboda
Donji Srem - Javor
Smederevo - Radnički Niš
Spartak - Novi Pazar
Crvena zvezda - Radničkig Kg 18:00
Jagodina - Vojvodina 19:00

Nedelja:

Hajduk Kula - Partizan 15:00

Ne propustite