Kako će funkcionisati Partizanova 'veza' bez Jojića?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.02.2014.
21:07
Izvor: Sportske.net

Tokom zimskog prelaznog roka dosta se govorilo o pojačanjima Partizana, ali bilo je i odlazaka ključnih igrača iz jesenjeg dela sezone.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kad su odlasci u pitanju, Partizan je slabiji za sjajnog golmana Vladimira Stojkovića i vezistu Miloša Jojića, koji je već upisao golgeterski prvenac u Bundesligi.

Osim njih dvojice, od onih koji su najozbiljnije konkurisali za sastav tima tokom prvog dela sezone nema ni Erika Đembe Đembe, koji nije opravdao poverenje.

Ako je za očekivati da Milan Lukač dostojno zameni Stojkovića na golu, postavlja se pitanje, koliko je (ne)očekivani Jojićev odlazak oslabio vezni red crno-belih.

U poslednjim kontrolnim mečevima tokom priprema, stekao se utisak da trener Marko Nikolić ni tu neće imati većih problema.

Naime, Nikola Drinčić je prvi izbor na mestu zadnjeg veznog, kapiten Saša Ilić će i na proleće biti zadužen za kreativnost i davati veliki doprinos igri crno-belih pre svega velikim iskustvom, dok bi svojom hitrinom pometnju u protivničkim odbranama trebalo da unose Filip Malbašić, Nikola Ninković, kao i Andrija Živković.

Osim njih, ulozi startera nada se i Darko Brašanac, fudbaler koji je jesenas uglavnom bio u drugom planu, ali se tokom aktuelnih priprema ozbiljno nametnuo, pa se svakako može nadati značajnijoj ulozi tokom proleća.

''Kada znate da imate podršku, onda je sve mnogo lakše i samopouzdanje raste. Osećam to poverenje i na meni je da ga maksimalno vratim dobrim igrama'', poručio je Brašanac u izjavi ''Novostima''.

Osim njih, šansu sa klupe od igrača u veznom redu čekaće i talentovani Danilo Pantić i znatno iskusniji Predrag Luka, pa će novi šef struke crno-belih svakako imati dobar izbor i posle odlaska najboljeg fudbalera iz prvog dela sezone.

A da li će to biti dovoljno i za titulu, saznaćemo najkasnije do polovine maja...

Ne propustite