Kako će izgledati Nikolićev Partizan?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 19.12.2013.
09:24
Izvor: Sportske.net

Nova kalendarska godina trebalo bi da donese i nnovi izgled šampionskog tima crno-belih, Marko Nikolić je već najavio reorganizaciju igračkog kadra. Kako će izgledati novi Partizan?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Marko Nikolić, kao dugotrajno i pravo rešenje na klupi Partizana, dobio je, čini se, velike ingerencije kada je u pitanju formiranje ekipe.

Govoreći o zimskom prelaznom roku, koji lagano ulazi u fokus srpske javnosti, trener Nikolić je jasno poručio da je u dogovoru sa upravom u 90% slučajeva došlo do usaglašenja želja i ideja. Nije krio novi strateg Partizana ni konkretna imena koja bi voleo da vidi u Humskoj.

Nakon sjajne saradnje koju je imao sa pojedinim igračima u svoja dva bivša kluba, Marko Nikolić je pažnju pre svega usmerio na Branislava Trajkovića i Miroslava Vulićevića. Iako postoji obostrana želja za uspostavljanjem saradnje, jedini problem u vezi sa ostvarivanjem transfera mogle bi da predstavljaju inostrane ponude, koje bi bile prioritetne za ova dva fudbalera.

Konkretno govoreći za Miroslava Vulićevića, Marko Nikolić i rukovodstvo crno-belih, čini se, imaju spremnu i alternativu. U pitanju je fudbaler Napretka, Milošu Cvetkoviću, koji je tokom jesenjeg dela prvenstva bio praćen od strane Partizana.

Kao još jedan od fudbalera sa kojim je Nikolić radio u Vojvodini, a koji je i sam izrazio želju da obnovi saradnju sa mladim trenerom, je i Petar Škuletić.

Ovaj napadač je dete Partizana, za 'Sport' je otkrio da bi se radio vratio u Humsku gde je odigrao tek jedan meč, pod palicom Miroslava Đukića. Iako je, kako i sam kaže, rastanak sa Partizanom protekao burno, želja za povratkom nije sporna. Ostaje da se vidi šta na to kaže trener Nikolić koji će imati poslednju reč prilikom angažovanja fudbalera.

Jasno je da napadačka linija zahteva određenu reorganizaciju, ostaje da se vidi hoće li se Škuletić uklopiti u plan.

Inače, osim dovođenja fudbalera, Marko Nikolić je govorio i o tome da bi trenutni roster morao da se rastereti.

„Neki igrači treba da napuste klub, nama ne treba toliko igrača za proleće, obzirom da igramo samo jedno takmičenje.“, rekao je Nikolić, uz priznanje da postoji određeni borj fudbalera za koje bi voleo da produže ugovore, a isto tako i onih za koje smatra a ne treba da budu u Partizanu.

Kako 'Sport' saznaje, među prvima na listi za odstrel je Erik Đemba Đemba, iskusni vezista, koji osim zvučnog imena nije ništa drugo doneo u Partizan. Erikova visoka primanja nisu u skladu sa njegovim uticajem na igru Partizana, koji je minimalan.

Uzevši u obzir godine igrača, od Đembe Đembe novi trener Nikolić ne može da očekuje previše, te se rastanak navodi kao neminovnost.

Ne propustite